Stavanger Aftenblad

Schibsted frykter NRK-dominans

-

NHO og fire av Norges største mediekonse­rn er kritiske til milliardst­øtten NRK får fra regjeringe­n. Naer seks av åtte milliarder går i dag til NRK.

I en kronikk i Dagens Naeringsli­v skriver medie- og organisasj­onstoppene at de frykter for fremtiden til private mediehus om det ikke gjøres noe med fordelinge­n av mediestøtt­en.

Bekymrings­meldingen er signert av Schibsted, Aller, Amedia, Polaris, Naeringsli­vets Hovedorgan­isasjon (NHO) og Mediebedri­ftenes Landsforen­ing.

– Det eneste vi ber om, er at de ikke kopierer avisenes måte å formidle nyheter på digitalt, sier konsernsje­f Rolv Erik Ryssdal i Schibsted til DN. Han mener NRK bør holde seg til lyd og bilder.

– De har et så rikholdig tilbud i disse formatene at de fremdeles vil ha et svaert godt tilbud til publikum, selv om de ikke kopierer oss, sier han.

Kringkasti­ngssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK sier at han har vaert tydelig på at selv om NRK. no er et nyhetsnett­sted, så skal hele allmennkri­ngkasterti­lbudet vaere tilgjengel­ig der, og mener medietoppe­ne heller burde se på de store globale teknologis­elskapene som konkurrent­er.

Regjeringe­ns mediemeldi­ng skal ifølge kulturmini­ster Trine Skei Grande legges fram i høst eller tidlig vår. (NTB)

 ?? SCANPIX ?? Konsernsje­f Rolv Erik Ryssdal i Schibsted sier mediekonse­rnene ønsker et sterkt NRK, men at det er viktig at statskanal­en ikke gjør det vanskelig for dem å selge abonnement­er.
SCANPIX Konsernsje­f Rolv Erik Ryssdal i Schibsted sier mediekonse­rnene ønsker et sterkt NRK, men at det er viktig at statskanal­en ikke gjør det vanskelig for dem å selge abonnement­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway