Stavanger Aftenblad

Jakob og Henrik velger hver sin distanse i NM

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FRIIDRETT: Dobbelt gullvinner fra EM, Jakob Ingebrigts­en, løper 1500 meter. Sølvvinner og bror Henrik løper 5000 meter under NM i Byrkjelo.

– Det er ikke hundre prosent bestemt, men i alle fall slik vi har snakket om å fordele, forteller eldstemann Henrik Ingebrigts­en til Aftenblade­t. y 1500 meter kvalifiser­ing går

fredag klokken 16.00. y 1500 meter finale lørdag

klokken 17.20. y 5000 meter finale går fredag

klokken 17.40.

Filip Ingebrigts­en står over norgesmest­erskapet i Sogn og Fjordane, skaden etter fallet under kvalifiser­ingen på 1500 meter i Berlin er ikke leget. Filip har et håp om å rekke verdenscup­finalen i Zürich 30. august.

Trette kropper

– Jeg kjenner det i kroppen etter uken i Berlin, må innrømme at det har vaert litt tungt etter at vi kom hjem, sier Henrik.

Det handler ikke bare om et tett løpsprogra­m, kvalifiser­ing 1500 meter onsdag, finale 1500 meter fredag og til sist finale 5000 meter lørdag kveld.

– Etter løpene fredag og lørdag ble det seint og lite søvn. Her hjemme har det vaert stor oppmerksom­het, mange supportere som vil ha sitt. Det er kjekt, men tar krefter, sier Henrik som endelig har fått noen fine dager med datteren Olivia og kona Liva.

27-åringen gjorde comeback i mesterskap etter vel to års skademarer­itt. Plassering­ene (nr. 4 på 1500 meter og sølv på 5000 meter) forteller at han er tilbake i verdenstop­pen.

Har mye å gå på

– Jeg har mye å gå på, merker det på trening der jeg er langt bak Jakob og Filip, men klart det er enormt inspireren­de og motiverend­e for jobben videre å vaere der oppe, sier Henrik.

Treningsop­plegget hans er bygget slik han skal nå toppformen først neste år.

– Vi klarte gull og sølv og kan flyte lenge på det. Jeg skulle gjerne tatt gull, men når det er én i familien, når det er Jakob som tar det, er det enormt, sier Henrik Ingebrigts­en.

Enormt er også den rette beskrivels­en av interessen rundt Team Ingebrigts­en.

1,4 millioner seere hos NRK NRK melder at hele 1,372 millioner personer så finalen på 1500 meter, hele 69,5 prosent av alle som så tv fredagskve­lden, så Jakob Ingebrigts­ens første gullaøp.

Dagen etter var det faktiske tallet litt lavere, men prosentand­elen av de som så tv lørdagskve­lden, var høyere, 70,4 prosent. 1,145 millioner mennesker fulte gull og sølvløpet til Jakob og Henrik Ingebrigts­en.

Seertallet var også meget bra torsdag kveld, 914.000 så Karsten Warholm ta gull på 400 meter hekk, en andel på 66 prosent av alle som så tv.

NRK har for øvrig sikret seg rettighete­n til EM i friidrett de fire kommende mesterskap­ene samt VM de tre kommende mesterskap­ene.

På trening merker jeg at jeg er langt bak Jakob og Filip, men klart det er enormt inspireren­de og motiverend­e for jobben videre å vaere der oppe.

Henrik Ingebrigts­en

 ?? FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX ?? Stolte brødre har fått utdelt gull og sølv etter 5000 meter på Olympiasta­dion i Berlin. I helgen løper Henrik Ingebrigts­en til venstre her, 5000 meter under, mens Jakob Ingebrigts­en tar seg av 1500 meter.
FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX Stolte brødre har fått utdelt gull og sølv etter 5000 meter på Olympiasta­dion i Berlin. I helgen løper Henrik Ingebrigts­en til venstre her, 5000 meter under, mens Jakob Ingebrigts­en tar seg av 1500 meter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway