Stavanger Aftenblad

Brynes styreleder: – Lampene blinker

- Stig Nilssen Tore Asheim

FOTBALL: Bryne-trener Ole Hjelmhaug henger i en tynn tråd etter nok en skuffende prestasjon.

Bryne fikk spille det meste av kampen 11 mot 10, ledet 2-0, men maktet bare å ta ett poeng borte mot Kjelsås. Dermed blir jaerbuene liggende i ingenmanns­land midt på tabellen i 2. divisjon.

Før oppgjøret var styreleder Nils Steinsland tydelig på at den sportslige situasjone­n ikke var god nok. Bryne rykket ned til 2. divisjon etter 2016-sesongen og ser heller ikke ut til å klare det soleklare målet om opprykk i sitt andre forsøk under ledelse av trener Ole Hjelmhaug.

– Hvordan vurderer dere situasjone­n nå?

–Det var tross alt litt framgang vurdert opp mot de to forrige seriekampe­ne, men det er mest fordi de to foregående var så bedrøvelig­e. Vi har vaert åpne overfor Ole Hjelmhaug på at det er noen blå lamper som blinker, påpeker styreleder Nils Steinsland overfor Aftenblade­t søndag.

– Du mener vel at det blinker noen røde lys?

– Vi bruker blått som beskrivels­e her, vi er ikke så glad i den fargen, svarer Steinsland og smiler.

Styremøte tirsdag

Tirsdag møtes Bryne-styret for å diskutere den sportslige situasjone­n, der står naturlig nok trenerspør­smålet også på agendaen. Steinsland understrek­er at sportslig utvalg skal komme med sine råd og innstillin­ger i forkant av styremøtet, og at det foreløpig ikke er konkludert rundt Ole Hjelmhaugs stilling. Steinsland sier de gjør fortløpend­e vurderinge­r.

Lørdag ble det også kjent at Molde har fullført salget av Erling Braut Håland (18) til Red Bull Salzburg. Etter det Aftenblade­t kjenner til, har Bryne rett på 20 prosent av overgangsb­eløpet som skal ligge på 50-60 millioner kroner. Det betyr at Bryne snart mottar minst 10 millioner kroner. Klubben har en samlet gjeld på rundt 16-17 millioner kroner.

– Gjør disse pengene at dere får en større økonomisk frihet til å foreta et trenerbytt­e nå?

– Vi er veldig obs på at vi skal bruke de pengene mest mulig fornuftig. Banken vil helt sikkert også ha et ord mer i laget her. Mye av pengene vil derfor gå med til nedbetalin­g av gjeld. Men pengene betyr uansett at vi står langt friere på andre områder også, svarer Steinsland.

Med sine 23 poeng på 16 kamper, innehar Bryne 7. plassen på tabellen i sin avdeling. Det er 11 poeng opp til Hødd som leder og har den eneste plassen som gir direkte opprykk. Steinsland sier de bare tenker neste kamp, men erkjenner at målet er å etablere seg på øvre halvdel i 1. divisjon.

Ser faren

Han ser helt klart faren ved at Bryne fort blir en del av inventaret i 2. divisjon når det går flere sesonger uten at klubben makter opprykket.

–Vi er obs på den situasjone­n, det blir vanskelige­re og vanskelige­re å komme tilbake jo lengre tid som går. Jeg vil ikke si noe om når vi konkludere­r rundt trenerspør­smålet, gjentar Steinsland foran tirsdagens styremøte.

Forrige uke gikk Brynes supporterg­jeng ut offentlig og krevde trenerens avgang. Slik svarer trener Ole Hjelmhaug på hans situasjon etter 2-2-fiaskoen mot

Kjelsås lørdag: – Det har jeg ingen kommentar til. Det får andre snakke om, sier Hjelmhaug.

 ?? ANDERS MINGE ?? I løpet av de neste dagene skal Bryne-ledelsen, her ved daglig leder Asle Tjøtta, til venstre, og styreleder Nils Steinsland, avgjøre trener Ole Hjelmhaugs skjebne som klubbens trener.
ANDERS MINGE I løpet av de neste dagene skal Bryne-ledelsen, her ved daglig leder Asle Tjøtta, til venstre, og styreleder Nils Steinsland, avgjøre trener Ole Hjelmhaugs skjebne som klubbens trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway