Stavanger Aftenblad

Filip Ingebrigts­en er tilbake i toppen etter skadene

- Svein Hagen

FRIIDRETT: Filip Ingebrigts­en fikk en veldig positiv opplevelse med sin andreplass på 800 meter i NM. Nå ser han virkelig fram til sesongavsl­utningen.

Sandnes-løperen ble skadet under EM for 10 dager siden, hvor spesielt et bristet ribbein har skapt store problemer. Helt fram mot start på forsøket på 800 meter lørdag, var det usikkert om han var i stand til å løpe. Han valgte å stille til start og vant sitt heat overbevise­nde.

Selv om det ikke var helt smertefrit­t å løpe forsøket, så var han likevel innstilt på å gjøre en god finale i går. Og etter et solid løp endte han opp som nummer to på distansen med 1.50,78, bare slått av EM-semifinali­st Thomas Roth som fikk 1.50,64.

– Dette var virkelig en positiv opplevelse for min del. Jeg kunne løpe helt smertefrit­t og følte jeg var skikkelig offensiv i løpingen min igjen. Dette lover virkelig bra for resten av sesongen, understrek­er en fornøyd Filip Ingebrigts­en.

Han var oppriktig glad og lettet etter å ha gjennomfør­t de to konkurrans­en i Byrkjelo i helgen, og gleder seg stort til det som skjer videre i sesongen.

– Jeg vet at formen min er veldig god, og at det fort kan føre til at det blir solide resultater på slutten av sesongen også, sier han på vei til flyplassen etter stevneslut­t.

Jakob vant som han ville Jakob Ingebrigts­en gjorde lørdag ettermidda­g som han gjorde under finalen på 1500 under NM i Sandnes i fjor; han var utilnaerme­lig på slutten av løpet. Vinnertide­n ble svaert ordinaere 4.03,54.

– Alltid kjekt å vinne et NMgull, uansett hvilken distanse det er snakk om. Samtidig er det jo stas å kopiere seieren fra i fjor, forklarer Sandnes-løperen.

Han legger ikke skjul på at det var litt spesielt da de kom på oppløpssid­en for så å oppleve at de ble møtt med en så kraftig vindkule at paraplyer, stoler og andre løse gjenstande­r kom fykende gjennom luften.

– Hele feltet stoppet jo opp når den kraftige vindkulen kom mot oss. Det var heldigvis godt at ingen av oss ble truffet av de løse gjenstande­ne som kom gjennom luften. Vi som bor på Vestlandet er jo vant til at det kan blåse enormt, det virket nesten ikke som om de østfra hadde opplevd slike forhold han.

tidligere, understrek­er

Henrik rett hjem etter gulløp Henrik Ingebrigts­en var i aksjon allerede på den første dagen under NM i Byrkjelo, og han gjorde jobben sin da han enkelt løp inn til seier på 5000 meter i vindkasten­e med 14.13,80, drøyt åtte sekunder foran Spirit-løperen Ørjan Grønnevig.

Ingen av de tre brødrene var spesielt lette i kroppen under helgens NM, noe som hang sammen med veldig tøffe treninger inn mot mesterskap­et.

– Heldigvis så lystret kropp og bein når jeg satte inn turboen halvannen runde før mål, noe som gjorde sitt til at jeg kunne løpe inn til en komfortabe­l seier, forklarer han.

Rett etter løpet på fredag startet han nedjogging­en i retning av flyplassen, han rakk nemlig et fly hjem samme kveld slik at han kunne tå tilbringe store deler av helgen sammen med familien.

– Det å kunne vaere pappa og mann i en periode skal virkelig bli godt etter at vi har vaert på reisefot kontinuerl­ig i to måneder, understrek­er Henrik Ingebrigts­en.

Klare for nye konkurrans­er Allerede onsdag skal de tre brødrene i aksjon igjen under Trond Mohn Games i Bergen. Der er planen at Jakob skal løpe 1500, Henrik 3000 og Filip 800.

– Vi tenker i alle fall å spre oss på distanser. Gjert for ta den endelige avgjørelse­n om hvilken distanse den enkelte av oss skal løpe, sier Jakob Ingebrigts­en.

Etter stevnet i Bergen onsdag venter nye solide treningsda­ger før Diamond League finalen i Zürich 30. august, hvor Filip Ingebrigts­en er klar til å løpe, mens Jakob enda har et lite håp om å få vaere med.

Deretter er det meningen at de skal løpe et internasjo­nalt stevne i Zagreb 4. september og Continenta­l Cup i Ostrava 8-9. september. Treningsop­phold i Flaggstaff står også på programmet i oktober/november før de satser inn mot EM terrengløp i Tilburg i Nederland i desember.

 ?? VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? Filip Ingebrigts­en, til høyre, greide ikke å matche Thomas Roth (27) i spurten på 800 meter, men gledet seg over å igjen kunne løpe helt smertefrit­t.
VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Filip Ingebrigts­en, til høyre, greide ikke å matche Thomas Roth (27) i spurten på 800 meter, men gledet seg over å igjen kunne løpe helt smertefrit­t.
 ?? VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? Sigrid Borge og Karsten Warholm fikk kongepokal­ene.
VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Sigrid Borge og Karsten Warholm fikk kongepokal­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway