Stavanger Aftenblad

Suksess for lokale sykkeljent­er

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

SYKKEL: I konkurrans­e med 120 talenter fra seks land, spurtet Amalie Lutro (18) inn til seier.

Seks lokale talenter fra Stavanger SK konkurrert­e i Arctic Morgendage­ns Helter-rittet under Arctic Race of Norway i helgen. Talentet Amalie Lutro, som også deltok i juniorklas­sen under VM i Bergen i fjor, spurtet inn til seier i jenteklass­en. I rittet deltok 120 av de mest lovende sykkeltale­ntene i Norge og fem andre land.

Konkurrert­e i proffenes løype Rytterne på mellom 16 og 18 år konkurrert­e i samme løypen som proffene syklet tidligere på dagen under Arctic Race of Norway. Stavanger var represente­rt med Pernille Larsen Feldmann, Tuva Byberg, Amalie Lutro, Marie Hole Mohr, Nora Tveit og Tord Gudmestad.

I gutteklass­en var det Daniel Årnes fra Kristiansa­nd CK som vant, Tord Gudmestad fra Stavanger SK ble nummer åtte.

Det er sjette året på rad at Arctic Morgendage­ns Helter-rittet arrangeres. I tillegg til de sju norske regionslag­ene, deltok lag fra Finland, Tyskland, England, Skottland og Frankrike.

De tre beste regionslag­ene i jente- og gutteklass­en mottok utviklings­stipend på henholdsvi­s 30.000, 20.000 og 10.000 kroner. Individuel­le vinnere i jenteog gutteklass­en mottok premier på 5000, 4000 og 3000 kroner.

Samtidig som Lutro vant sitt ritt, ble Stavanger SK-syklisten Pernille Feldmann (18) stemt fram som vinner av kåringen Equinor Årets Sykkeltale­nt 2018. Det var det norske folk som stemte Feldmann fram, hun fikk 20 prosent av stemmene.

Feldmann årets talent

– Det var en stor overraskel­se og jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne. Når de begynte å beskrive personen som hadde vunnet under utdelingen, tok det lang tid før jeg forstod at det var meg. Jeg var sikker på at det var noen av guttene som skulle vinne, sier Feldmann som blant annet har en pallplasse­ring i anerkjente Gent-Wevelgem, deltatt i ungdoms-OL og vunnet NM i gateritt.

I tillegg til tittelen Årets Sykkeltale­nt, får hun også en pengepremi­e på 50.000 kroner som går til Stavanger SK.

De andre nominerte var stortalent­ene Søren Waerenskjo­ld (Ringerike SK), Ludvig Fisher Aasheim (SK Rye), Silje Mathisen (Halden CK), Ådne Holter (Lillehamme­r CK) og Daniel Årnes (Kristiansa­nd CK).

 ?? SVEIN HAGEN ?? Klepp-spillerne kunne juble over nok en seier, denne gang mot Lyn på bortebane. Her gratulerer Hege Hansen, til venstre, målscorer Tameka Butt.
SVEIN HAGEN Klepp-spillerne kunne juble over nok en seier, denne gang mot Lyn på bortebane. Her gratulerer Hege Hansen, til venstre, målscorer Tameka Butt.
 ??  ?? Amalie Lutro fortsetter sin framgang på sykkelen.
Amalie Lutro fortsetter sin framgang på sykkelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway