Stavanger Aftenblad

Harry Johansen 101 år

-

Harry Johansen,

Stavanger, var 101 år 20. august.

Harry ble født i Stavanger. Foreldrene kjøpte et småbruk på Revheim da han var

5-6 år. På Revheim vokste han opp som nummer to i en søskenflok­k som etter hvert ble sju søsken. Han har igjen to søstre, Ellen og Irene.

Harry fikk tomt på foreldrene­s gård og bygde hus sammen med sin bror, Alf, som siden emigrerte til Amerika. Huset ble ferdig i 1948, og samme året giftet Harry seg med Karthy.

Bryllupsfe­sten ble feiret i nytt hus. Harry og Karthy fikk to døtre, Bodil og Kate. Harry ble enkemann i 1992.

Harry hadde det meste av sitt yrkesaktiv­e liv på NSB, som sjåfør og kontorland­skap. Han har bodd i huset han bygget fram til august 2015, da han ønsket å flytte på aldershjem. Han var så heldig å få plass på Slåtthaug sykehjem, som bare ligger et steinkast fra der han bodde. Harry feiret 100 årsdagen med venner og familie, på Slåtthaug sykehjem, med hilsen fra kongen og Stavanger kommune.

I desember 2017 fikk han dessverre et lite slag, og mistet noe førlighet i venstre side, og han sitter nå i rullestol. Han var tross alt heldig, kan snakke og husker fortsatt godt. Syn og hørsel er svekket, men han følger med på nyhetene i radio. 101 årsdagen ble feiret på Slåtthaug sykehjem med naermeste familie, søndag 19. august.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway