Stavanger Aftenblad

Noen å takke Gud for

- Møyfrid Lunde

«Vi takker alltid Gud for dere alle når vi husker på dere i våre bønner. For vår Gud og Fars ansikt husker vi stadig på hvordan dere er virksomme i tro, arbeider i kjaerlighe­t og holder ut i håp til vår Herre Jesus Kristus … For fra dere har Herrens ord fått lyde vidt utover. Ikke bare i Makedonia og Akaia, men alle steder har de hørt om deres tro på Gud, så vi ikke trenger å si noe.» (1. Tess 1,2-3 og 8)

Det er litt av en attest som gis til de troende i Tessalonik­i. Tro som skaper handling, hardt arbeid gjort i kjaerlighe­t og utholdenhe­t preget av håpet om at Jesus Kristus skal komme tilbake og sette alt i rette stand. I Apostlenes gjerninger kap 17 kan vi lese om den tøffe motstanden som møtte dem som tok imot troen på Jesus i Tessalonik­i. Man skulle tro at de ville holde lav profil og holde sin tro for seg selv. Men troen må deles med andre. For vi tror på en levende og sann Gud som viser sin kjaerlighe­t til oss gjennom andre mennesker. Jeg er takknemlig for at noen våget å dele denne kjaerlighe­tens Gud med det vikingfolk vi én gang var her i Norden.

Kanskje husker du noen som har delt troen sin med deg. Vi får be om kjaerlighe­t til å arbeide også i motgang. For denne kjaerlighe­ten har vi ikke i oss selv, det er Gud som virker i oss og gir både tro, håp og kjaerlighe­t. Alt dette har han gitt oss i Jesus Kristus, som har gått foran oss gjennom både livet, døden og oppstandel­sen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway