Stavanger Aftenblad

Berntsen forstår Vikingspll­lernes bekymringe­r

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Hele 11 spillere i Viking har utgående kontrakt og vet ikke om de har jobb fra januar. Klubben har forståelse for bekymringe­ne spillerne opplever.

– Yrket som fotballspi­ller er brutalt på den måten, sier Viking-keeper Iven Austbø.

Etter søndagens 2-0-seier over bunnlaget Strømmen, hvor Iven Austbø holdt nullen, erkjente 33-åringen fra Randaberg at situasjone­n ikke er optimal. Hans avtale med Viking er utgående, Iven Austbø vet bare at han har jobb de neste fire månedene.

Viking har gjort det klart at de vil vente med forlenging­er av kontrakter til de vet hvilken divisjon de spiller i neste sesong. Keeperen påpeker at det fort kan bli seint november eller tidlig desember før det spørsmålet er besvart. Så lenge kan ikke Austbø vente.

Kalkulert risiko

I Viking er det 11 spillere som har utgående kontrakt og dermed er i samme situasjon som Austbø (se faktaboks). Alle de 11 spillerne kan i dag fritt signere kontrakter med andre klubber fra 1. januar uten at Viking kan kreve kompensasj­on, det kan de gjøre når de har mindre enn seks måneder igjen av kontrakten.

Det er en klubben tar.

– Førsteprio­ritet for meg er å fortsette i Viking, men ikke for en hver pris. Jeg har en familie å forsørge. Derfor vil jeg både se etter andre klubber og sivile jobber. Det er bare å ta kontakt,

kalkulert

risiko understrek­er 33-åringen overfor Aftenblade­t og legger til at han uansett skal jobbe knallhardt og vaere 100 prosent profesjone­ll utover høsten.

Iven Austbø sier Viking er i sin fulle rett til å gjøre det på denne måten, men han legger også til at han aller helst vil fortsette som klubbens keeper i mange år til. Gjerne til han er 40.

Berntsen har forståelse

– Jeg har forståelse for at spillere er bekymret over ikke å vite om de har jobb i januar, det snakket vi om senest i dag. Men de står fritt til å signere for andre klubber, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenblade­t.

Berntsen understrek­er at Viking må sette klubben først. Han påpeker også at de har informert, argumenter­t og opptrådt veldig ryddig overfor spillerne i denne saken.

– Er dette en vanskelig sak for deg og Viking også?

– Egentlig ikke. Men sammensetn­ingen av en tropp er alltid utfordrend­e for en trener når du ikke vet hvilken divisjon du spiller i neste sesong. Det er ikke bare Viking som har det slik, men vi har ganske mange på utgående kontrakt, svarer Berntsen og legger til at de jobber veldig systematis­k med spillerlog­istikken.

En totalvurde­ring

Vikings trener påpeker at det kan bli aktuelt å reforhandl­e med spillere dersom de er 100 prosent sikre på at de vil ha dem med videre uavhengig av hvilken divisjon de spiller i.

– Alt er en totalvurde­ring. Da ser vi på posisjon, skadesitua­sjon, alder, sammensetn­ingen av troppen, spilletid og utviklings­potensial, forklarer Berntsen.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Viking-keeper Iven Austbø sammen med sønnen Maximillia­n etter søndagens seier over Strømmen. Familiefar­en har bare jobb i fire måneder til og vil nå se seg om etter andre jobber.
TOMMY ELLINGSEN Viking-keeper Iven Austbø sammen med sønnen Maximillia­n etter søndagens seier over Strømmen. Familiefar­en har bare jobb i fire måneder til og vil nå se seg om etter andre jobber.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway