Stavanger Aftenblad

Formstigni­ng og revansjely­st før Viking-kampen

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Med et stygt unntak har Sandnes Ulf vist en viss formstigni­ng og mer stabilt forsvarsar­beid i tre av fire kamper. Det skal Viking få merke kommende lørdag.

– Vi er i utfordrerp­osisjon og revansjely­sten er stor, forsikrer trener Bengt Saeternes.

Et sjokk som satt i lenge

Tap 2-5 på SR-Bank Arena 16. mai sitter ennå i. Det var et sjokk det tok tid å komme over, har kaptein Niels Vorthoren tidligere uttalt til Aftenblade­t.

– Det var en vond opplevelse, Viking var gode, og vi ble altfor passive. Det skal ikke gjenta seg, lover Saeternes.

Etter en lang, urolig periode med bare én seier de siste 11 serierunde­ne, tyder tre av de fire siste kampene på at noe er på gang.

1-1 mot Ullensaker/Kisa som fikk utligne på overtid, 0-2 i Sandnes etter jevn kamp mot opprykksja­gende Mjøndalen og sist 1-1 i Grimstad mot Jerv som også fikk utligne på overtid.

Samme firer er lik trygghet Omsider har de lyseblå kunnet bruke samme forsvarsfi­rer samt keeper to kamper på rad.

– Som jeg sa like etter kampen søndag, burde vi ledet mer enn 1-0 etter første omgang. Vi hadde også muligheter til å avgjøre da Jerv presset oss over etter pause, men til slutt ble vi liggende så langt bak og ble så redde for poengene at de klarte å presse inn utligninge­n.

–Surt, uten tvil, men vi tar med de positive innslagene, ikke minst at de fire bak har funnet ut av hverandre sammen med keeperen, forklarer Saeternes.

Det betyr at Axel Kryger, Jasmin Bogdanovic, Tapio Heikkilä og Bjørnar Holmvik spiller foran keeper Nicklas Frenderup.

– Du kunne se at de begynner å finne ut av og stole på hverandre. Det gir oss viktig trygghet bak på banen. Selv Bjørnar (Holmvik) som ikke er vant med tempoet og ble tydelig sliten mot slutten, brukte rutinen sin og gjorde få om noen feil, roser trener Saeternes.

Seier lørdag retter opp mye Etter 11 kamper med skrale 6 av mulige 33 poeng, er Sandnes Ulf hektet helt av i kampen om direkte opprykk. Det er for eksempel 16 poeng opp til Viking.

Muligheten for kvalik, altså en plassering blant de seks beste, er også liten med 8 poeng avstand til Tromsdalen som har den siste kvalifiser­ingsplasse­n ti serierunde­r før slutt.

Avstanden til Florø som ligger på kvalikplas­s for nedrykk, er betryggend­e, det betyr at resten av sesongen handler om å stabiliser­e, få tilbake spillere med skavanker - og å slå Viking.

– Tabellen betyr ikke noe i en innbyrdes kamp som dette, og jeg tror Viking vet at vi er ekle å møte. Jeg tror fansen likte at de så spillere som virkelig ville mot Jerv. De skal få en fin opplevelse på Sandnes stadion lørdag, lover Bengt Saeternes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway