Stavanger Aftenblad

Forsvarer nei til naermere utredning

-

Politikern­e får ny orienterin­g om saken.

I en e-post til Aftenblade­t erkjenner Greater Stavanger-direktør Kristin Reitan Husebø at Bymiljøpak­ken kan skape konkurrans­evridning mellom ulike områder i regionen og gi konsekvens­er for naeringsli­vet. Hun legger til at grundige vurderinge­r om konsekvens­utredning ble gjort og at selskapet forholder seg til styrets vedtak.

Stavanger-rådmann Per Kristian Vareide viser til at bystyret i september 2016 avviste å konsekvens­utrede Bypakke NordJaeren.

– Bystyret kan anmode og be Greater Stavanger om ulike ting, men har ikke beslutning­smyndighet over Greater Stavanger, sier Vareide, som varsler orienterin­g i formannska­pet 20. september.

Christine Sagen Helgø (H) sier at Stavanger-innspillet om konsekvens­utredning ble lagt fram for Greater-styret og fulgt opp i tråd med Greater-administra­sjonens råd.

– Jeg mener det er helt rett at Greater Stavanger ikke skal gjøre dette. Greater Stavanger har 16 medlemskom­muner pluss fylkeskomm­unen, og dette forslaget gjaldt Nord-Jaeren spesielt, sier Greater-styreleder­en, som minner om at bare Stavanger hadde dette innspillet.

Hun mener man i så fall også må konsekvens­utredeplus­sidene ved pakken, ikke bare de negative. Sagen Helgø legger til at slike utredninge­r er veldig dyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway