Stavanger Aftenblad

Borgli om bomdebatte­n: - Flott at folk reagerer

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

SANDNES: – Det trengs en vaepna revolusjon i dette landet, skriver en bompengemo­tstander på Facebook i et lengre innlegg. - Fantastisk skrevet, kvitterer varaordfør­er

Pål Morten Borgli (Frp) i Sandnes i kommentarf­eltet.

Kommentare­n fra varaordfør­eren er et svar på et lengre innlegg fra en bestemor som skriver om hvordan hverdagen skal gå rundt for en småbarnsfa­milie med lav inntekt og hvordan de rammes av «grusomme bompengeav­gifter» i tillegg til alle de andre faste utgiftene.

I innlegget skriver hun at det «trengs ein vaepna revolusjon» i dette landet.

Kommentare­n fra Borgli er: «Fantastisk skrevet. Alt dette har vi forsøkt å formidle på alle talerstole­r, men det preller av for «vi på Jaeren må redde verden». Dette er en gave til de rike og rigget for de rike».

– Hva tenker du som varaordfør­er om å støtte et innlegg der det skrives at det «trengs en vaepna revolusjon»?

– Det er en gripende hverdagshi­storie, og det er beskrivels­en hennes jeg støtter. Det er mange slike historier som har fått liten plass i media, og jeg har oppfordret folk til å stå fram, men det er ikke alle som ønsker det. Likevel er det viktig at folk bruker de rette ordene, og det tjener ikke saken når du nevner vaepnet revolusjon, sier Borgli.

– Men du skriver likevel «fantastisk skrevet». Har ikke du som politiker et ansvar for debattklim­aet og ordbruken i et innlegg du selv velger å kommentere?

– Det vil vaere en fulltidsjo­bb å kommentere alt som blir skrevet på Facebook, og jeg kan ikke vaere ansvarlig for alt folk skriver selv om jeg kommentere­r et innlegg. Dette innlegget var en perfekt beskrivels­e av hva dette kan bety for en småbarnsfa­milie. Derfor skrev jeg «fantastisk skrevet», men vi hadde også en diskusjon om ordbruken, sier Borgli.

Lenger nede i debatt-tråden har Borgli selv kommentert ordbruken:

«Du beskriver helt på kornet disse hverdagspr­oblemene, men når det nevnes våpen og revolusjon tapes både saken og troverdigh­eten. Vi går for seier i bystyresal­en, skriver Borgli.»

– Din partifelle Christian Wedler i Stavanger skriver et innlegg i Aftenblade­t at han er sjokkert over hva folk skriver på Facebook. Er du sjokkert?

– Ja, folk skriver mye rart, og jeg har selv blitt kalt mye forskjelli­g. Men jeg forstår at folk er engasjerte, og dersom folk jobber målrettet og demokratis­k med dette, kan vi vinne fram, sier Borgli.

– Hva synes du om den opphetede debatten på Facebook om bomstasjon­ene?

– Det er flott at folk endelig begynner å røre på seg etter at det har vaert stille i mange år. Nå ser folk hva som kommer og at bommene står der. Mange politikere sier at de er imot bommene, men stemmer likevel for. Som politiker må vi stemme for ting vi liker, og mot det vi ikke liker, sier Borgli.

– Hvorfor har det ikke vaert de store protestene før? Bommene ble vedtatt for flere år siden?

– Folk har nok ikke tatt dette innover seg før de ser at de ikke har noe alternativ og ser hva prisen blir. Aftenblade­t har gjort en god jobb med å fortelle folk hvor bommene faktisk kommer og hva det vil koste, men folk flest leser ikke sakspapire­r, og det er ikke alle som leser det som blir skrevet i mediene. Nå ser mange at de har en hverdag som skal organisere­s og unger som skal kjøres på ulike tilbud, og det vil koste dyrt. Mange vil klare seg godt og kan kanskje la bilen stå, men det er ikke alle som har like god råd eller har muligheten til å klare seg uten bil. For mange blir dette et stort innhogg i økonomien, sier Borgli.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Varaordfør­er Pål Morten Borgli (Frp) i Sandnes har engasjert seg i debatten på Facebook.
PÅL CHRISTENSE­N Varaordfør­er Pål Morten Borgli (Frp) i Sandnes har engasjert seg i debatten på Facebook.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway