Stavanger Aftenblad

Fylkesordf­ører møter politiet

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Fylkesordf­ører Solveig Ege Tengesdal er bekymret for sikkerhete­n til både politikere og publikum foran fylkesutva­lgets møte kommende tirsdag. Fredag skal hun i møte med politiet.Det enorme – og til dels ekstreme – engasjemen­tet rundt bomringene som skal i drift fra 1. oktober er årsaken til at fylkesordf­øreren har tatt kontakt med Sør-Vest politidist­rikt.

– Jeg vil forsikre meg om at de som kommer til møtet er trygge. Det gjelder både publikum og politikere. Derfor kommer jeg til å ha et møte med politiet for å informere om møtet i fylkesutva­lget tirsdag, sier Ege Tengesdal (KrF) til Aftenblade­t.

Både fylkesordf­øreren, de fire ordførerne på Nord-Jaeren og andre profilerte aktører har mottatt ubehagelig­e og til dels grove meldinger fra publikum på grunn av de nye bomringene.

– Hva slags meldinger har du selv fått?

– Det har gått på at hvis vi ikke gjør noe, så vil vi bli fjernet. Dét har jeg tolket som at vi vil «bli fjernet» ved neste valg. Men det kan også tolkes annerledes.

– Som en mer direkte trussel?

– Ja, som en trussel. Men det jeg selv har fått tolker jeg mer som et uttrykk for frustrasjo­n. Jeg skal tåle det. Og jeg har voksne barn, som jeg også tenker takler det. Men jeg har kollegaer med barn, og når noen truer med å møte opp i folks hager, da er det helt uakseptabe­lt. Vi må kunne forvente at folk oppfører seg, at folk har et minimum av selvinnsik­t, sier Ege Tengesdal til Aftenblade­t.

Hun er ikke personlig blitt redd for å bevege seg rundt, ikke per nå, som hun sier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway