Stavanger Aftenblad

Eksperter: Presset om riksrett mot Trump øker

-

Presset om riksrett mot president Donald Trump vil øke fram mot mellomvalg­et i november som følge av Manafortog Cohen-sakene, mener eksperter.

– Jeg tror riksrett rett og slett kommer til å definere mellomvalg­et. Det er uunngåelig nå at Demokraten­e med rette kan ta opp spørsmålet, sier den republikan­ske politiske strategen og Trumpkriti­keren Rob Stutzman til The New York Times.

Kommentare­n kommer etter at Trumps tidligere advokat Michael Cohen inngikk avtale med påtalemynd­igheten. I en føderal domstol tirsdag sa han at han på vegne av Trump hadde betalt hysjpenger til to kvinner som sier de har hatt sex med Trump.

Samme dag ble Trumps tidligere valgkampsj­ef Paul Manafort kjent skyldig i skattesvin­del og banksvinde­l i en annen domstol.

– Dommen i Manafort-saken er i mine øyne langt fra like bekymrings­full som Cohens avtale med påtalemynd­igheten og Cohens forklaring, sier Trumps tidligere rådgiver Michael Caputo.

Trusselen om riksrett rykker stadig naermere, skriver Politico, med henvisning til en kilde naer Det hvite hus.

– Dette bare understrek­er viktighete­n av mellomvalg­et og å beholde flertallet i Kongressen, sier den republikan­ske kilden.

– Hvis Nancy Pelosi blir flertallsl­eder, vil Donald Trump stå overfor riksrett, legger vedkommend­e til.

Pelosi, som er demokraten­es mindretall­sleder, unngår i en uttalelse å nevne ordet riksrett.

– Cohens innrømmels­e av å ha betalt hundretuse­ner av dollar i hysj-penger «på ordre fra kandidaten» til å påvirke 2016-valget viser at presidente­ns påstander om uvitenhet slett ikke stemmer, og setter ham i en enda større juridisk fare, sier Pelosi.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway