Stavanger Aftenblad

Stormy Daniels’ advokat: – Bør åpne for spørsmål til Trump

-

Stormy Daniels’ advokat mener det bør rettes spørsmål mot president Donald Trump etter at Michael Cohen erklaerte seg skyldig i utbetaling av hysj-penger.

Cohen (51) var tidligere Trumps personlige advokat og altmuligma­nn. Han inngikk tirsdag en avtale med føderale myndighete­r og erklaerte seg skyldig i blant annet å ha utbetalt hysj-penger i to omganger til to kvinner. Påtalemynd­igheten har etterforsk­et om utbetaling­ene utgjør brudd på reglene for finansieri­ng av valgkamper.

Advokat Michael Avenatti mener den siste utviklinge­n i saken bør åpne døren for å stille spørsmål til presidente­n om «hva han visste, når han visste det, og hva han gjorde med det».

Cohen sa i retten at han i 2016 betalte 130.000 og 150.000 dollar til to forskjelli­ge kvinner for at de ikke skulle gå ut med informasjo­n som kunne vaere til skade for «kandidaten til et føderalt embete», uten å nevne Trump med navn. Summene ble utbetalt til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornoskues­piller Stormy Daniels. McDougal hevder å ha hatt en affaere med presidente­n, mens Daniels hevder å ha hatt sex med ham én gang for flere år siden.

Daniels sier at hun og advokaten ser fram til unnskyldni­nger «fra folket som mente vi tok feil».

Avenatti flørter for øvrig med tanken på å stille som presidentk­andidat for Demokraten­e i 2020. Han sier imidlertid at sannsynlig­heten for at det skjer reduseres om Trump trekker seg eller bestemmer seg for ikke å stille til gjenvalg

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway