Stavanger Aftenblad

Ekte storhet

- Møyfrid Lunde

«Jesus kalte dem til seg og sa: Dere vet at de som blir regnet som fyrster over folkene, undertrykk­er dem, og stormennen­e deres styrer med hard hånd. Men slik er det ikke blant dere. Den som vil bli stor blant dere, skal vaere tjeneren deres, og den som vil vaere først blant dere, skal vaere alles slave. For heller ikke Menneskesø­nnen er kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.» (Mark 10,42-45)

Jesus snur opp ned på vår tenkning om hva som er stort. Ingen er større enn Gud, men han gjorde seg liten og sårbar som et lite menneskeba­rn. I stedet for å blande seg med de religiøse lederne eller eliten i samfunnet, søkte Jesus opp dem som var nederst på rangstigen. Med sin visdom og kunnskap kunne han bygd verdens største og beste laereansta­lt, men han valgte å vandre rundt med tolv enkle menn.

Han ga dem og oss et eksempel den dagen han knelte ned som en tjener og vasket føttene deres. Men det var ikke dypt nok for ham. Han valgte å dø for oss. «Ingen har større kjaerlighe­t enn den som gir livet sitt for vennene sine.» (Joh 15,13) sa Jesus. Og så gjorde han det. Gud er større enn vi kan fatte når han tilgir oss av nåde. «Gud er alltid større», er en eldgammel visdom. Det gode budskap er at han er kjaerlighe­t. Hans kjaerlighe­t er stor nok til å romme oss alle – enten vi kjenner oss på høyden, eller kaver i dypet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway