Stavanger Aftenblad

Hjelmhaug ute, Sel leder Bryne

- Stig Nilssen Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Ole Hjelmhaug ledet ingen av de to Bryne-treningene i går. Even Sel, Aleksander Midtsian og Vegard Landro tok ansva. Sel leder laget mot Vidar kommende søndag.

Etter at styret i Bryne hadde behandlet trenerspør­smålet tirsdag kveld, satt Hjelmhaug onsdag i samtaler med Brynes ledelse. Det bekreftet styreleder Nils Steinsland i en tekstmeldi­ng til Aftenblade­t.

– Vi er i diskusjone­r, det kan ta tid, meldte styreleder­en. Da Aftenblade­t gikk i trykken, var partene fortsatt ikke ferdige.

Samtidig ledet assistentt­rener Even Sel, juniortren­er Aleksander Midtsian og Vegard Landro treningene. Hele troppen møtte først til ettermidda­gstreninge­n kl. 15.00. Aftenblade­t snakket da med spillere, de var ikke blitt gjort kjent med noen endringer i trenerteam­et.

Hjelmhaug har vaert under et kraftig press de siste ukene. Laget har ikke vunnet siden juli. Senest lørdag rotet laget bort en tomålslede­lse mot et Kjelsås, som hadde én mann mindre på banen omtrent gjennom hele kampen.

Langt bak opprykk

Bryne har slitt i 2. divisjon denne sesongen i forhold til forventnin­gene. Med 12 kamper igjen av sesongen ligger de på 7. plass. Det er 11 poeng opp til Hødd på direkte opprykk og ni poeng opp til Skeid som har kvalifiser­ingsplasse­n. Før sesongen ble Bryne vurdert som en av de klare opprykksfa­vorittene.

Supporterk­lubben B-Gjengen gikk nylig ut og krevde Hjelmhaugs avgang.

Før lørdagens oppgjør mot Kjelsås (2-2) var styreleder Nils Steinsland tydelig på at den sportslige situasjone­n ikke var god nok. Bryne rykket ned til 2. divisjon etter 2016-sesongen og ser heller ikke ut til å klare det soleklare målet om opprykk i sitt andre forsøk under ledelse av trener Ole Hjelmhaug.

– Hvordan vurderer dere situasjone­n nå?

– Det var tross alt litt framgang vurdert opp mot de to forrige seriekampe­ne, men det er mest fordi de to foregående var så bedrøvelig­e. Vi har vaert åpne overfor Ole Hjelmhaug på at det er noen blå lamper som blinker, påpekte styreleder Nils Steinsland overfor Aftenblade­t søndag og la til at sportslig utvalg også ville komme med sin innstillin­g i forkant av tirsdagens styremøte.

Får 10 millioner

Bryne mottar snart minst 10 millioner kroner i prosenter fra salget av Erling Braut Håland fra Molde til Salzburg. Klubben har en samlet gjeld på rundt 16-17 millioner kroner.

– Gjør disse pengene at dere får en større økonomisk frihet til å foreta et trenerbytt­e nå?

– Vi er veldig obs på at vi skal bruke de pengene mest mulig fornuftig. Banken vil helt sikkert også ha et ord mer i laget her. Mye av pengene vil derfor gå med til nedbetalin­g av gjeld. Men pengene betyr uansett at vi står langt friere på andre områder også, svarte Steinsland søndag.

Situasjone­n til Ole Hjelmhaug var ikke avklart da Aftenblade­t gikk i trykken onsdag.

To år som hovedtrene­r

Ole Hjelmhaug, som hadde 124 kamper for Bryne mellom 1999 og 2003, tok over jobben som hovedtrene­r i juli 2016. Han tok over for Alf Ingve Berntsen, som trakk seg etter ni kamper. Berntsen hadde fått jobben da Gaute Larsen måtte gå tidligere i sesongen.

Da Hjelmhaug tok over, lå klubben sist på tabellen i 1. divisjon med 11 poeng, det var seks poeng opp til trygg plass. Det endte på 13. plass og nedrykk til 2. divisjon. I hans første fulle sesong som hovedtrene­r i 2017 endte laget på 3. plass i 2. divisjon, sju poeng bak opprykk. Han fikk fornyet sin kontrakt ut 2019.

Når Bryne møter Vidar søndag er det med Even Sel som sjef.

Bryne har slitt kraftig i 2. divisjon denne sesongen i forhold til forventnin­gene. Med 12 kamper igjen av sesongen ligger de på 7. plass. Det er 11 poeng opp til Hødd på direkte opprykk og ni poeng opp til Skeid som har kvalifiser­ingsplasse­n.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Even Sel til høyre har fått hovedansva­r som trener for Bryne. Her sammen med Vegard Skjørestad til venstre, keepertren­er Stian Rosseland og Vegard Landro som sitter i sportslig utvalg.
EGIL Ø. NAERLAND Even Sel til høyre har fått hovedansva­r som trener for Bryne. Her sammen med Vegard Skjørestad til venstre, keepertren­er Stian Rosseland og Vegard Landro som sitter i sportslig utvalg.
 ?? CARINA JAOHANSEN ?? Bryne-trener Ole Hjelmhaug har vaert under et kraftig press de siste ukene.
CARINA JAOHANSEN Bryne-trener Ole Hjelmhaug har vaert under et kraftig press de siste ukene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway