Stavanger Aftenblad

Politiet ga råd om sikkerhet på møter

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Politiske ledere fra fylkeskomm­unen og Stavanger kommune var i går i møte med politistas­jonssjef Odd Tveit Jørgensen.

Folkeaksjo­nen nei til mer bompenger (FNB) har varslet demonstras­jon når fylkesutva­lget møtes førstkomme­nde tirsdag. Når styringsgr­uppa for bymiljøpak­ken møtes i Stavanger rådhus på fredag er det aksjoniste­ne i «Nok er nok» som er på plass utenfor.

Politikern­e og politiet møttes i går for å vaere forberedt når større menneskeme­ngder enn vanlig vil bivåne politiske møter.

– Vi hadde et veldig greit møte. Poenget er jo å legge til rette for at det skal vaere trygt både for de som kommer for å se på, for de folkevalgt­e og for de som jobber i fylkeshuse­t, sier fylkesordf­ører Solveig Ege Tengesdal.

Plass til 50

– Hvor mange tilhørere er det plass til i fylkesutva­lgsalen?

– Om lag 50. Hensynet til brannsikke­rheten gjør at grensen settes der. Vi vil ha vakthold på stedet som sørger for at det blir overholdt.

I forkant av møtet vil det bli holdt en appell av Frode Myrhol, gruppelede­r for FNB i Stavanger bystyre. Fylkesordf­øreren vil også ha et innlegg utenfor bygget før møtet starter. Den eneste saken i fylkesutva­lget som handler om Bymiljøpak­ken er en interpella­sjon fra Anita Egeli (Frp) der hun ber om at fylket tar en ny runde med de fire kommunene på Nord-Jaeren om pakken og i tillegg at rushtidsav­giften blir skrinlagt. Denne saken står først på sakslisten.

Ikke hevet trusselniv­å Politistas­jonssjef Odd Tveit Jørgensen beskriver møtet med ordførerne som informasjo­nsutveksli­ng.

– Det er ikke slik at vi anser trusselniv­ået som hevet. Såvidt jeg vet har vi ikke mottatt noen anmeldelse­r om trusler eller liknende, sier han. Kommunen hadde i forbindels­e med torsdagens møte i formannska­pet hadde hyret inn en ekstra vekter i resepsjone­n, men det var ikke vakthold inne i formannska­pssalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway