Stavanger Aftenblad

Tom Tvedt vil ikke stå øverst

-

STAVANGER: Idrettspre­sident Tom Tvedt har snakket med nominasjon­skomiteen i Rogaland Ap angående kommune- og fylkesting­svalget neste år.

– Jeg har sagt til nominasjon­skomiteen at jeg ikke stiller som listetopp. Det er en vurdering jeg har gjort, sier Tom Tvedt til RA.

– Jeg er fortsatt medlem i Randaberg Ap. Det har jeg vaert i mange år, legger Tvedt til.

– Hva betyr dette for din rolle i fylkespoli­tikken?

– Det betyr at jeg ikke ønsker å stå på toppen av listen. Det var viktig for meg å gå ut med dette, da det var litt spekulasjo­ner, sier Tvedt til Rogalands Avis.

Til NTB sier Tom Tvedt dette om han ønsker gjenvalg som idrettspre­sident.

– Jeg stortrives i vervet. Valgkomite­en har ikke begynt å jobbe, og da er det ikke naturlig at jeg går ut med min beslutning, men jeg har bestemt meg, sier Tvedt diplomatis­k.

Men når 50-åringen snakker om norsk idretts framtid, er det lett å tolke ham dit at en ny fireårsper­iode frister så mye at når valgkomite­en spør om noen uker, så blir svaret «ja».

– Det som taler for, er at jeg kom inn i idretten som seksåring. Det har lagt hele grunnlaget for mitt engasjemen­t. Det er en fantastisk organisasj­on. Det handler om idrettsgle­de for alle. Det har vi ikke bare som visjon, men også i praksis. Det å vaere med å utvikle Norges største frivillige organisasj­on for barn og unge, er fristende, bekrefter Tvedt.

Bare én ting ser ut til å kunne gi motsatt svar – mer frihet til å styre tiden med familie og venner:

–Det handler om vurderinge­n på egen motivasjon og hva du skal bruke livet ditt på. Det går fort. Det er fire år i slengen, men jeg skal ta dette med valgkomite­en først.

Han ble valgt til idrettspre­sident i 2015.

Tidligere har Sven Mollekleiv åpnet for å vaere motkandida­t under Idrettstin­get neste år. Tvedt gjentar det han tidligere har sagt, at han håper idretten kommer med flere kandidater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway