Stavanger Aftenblad

Politikern­e må revurdere bommene

- Alf Sokol Hafrsfjord

SAMFERDSEL: Bomstasjon­ene ødelegger den norske solidarite­ten.

I Norge er det slik at vi betaler skatt, med eller uten glede, i bevissthet­en om at pengene går til formål vi alle har nytte av, som politi, helsevesen, skoler mm.

Grepet om seg

Jeg tenker meg at en gang har en liten øykommune funnet på at en bro kunne finansiere­s av kommunens innbyggere selv hvis staten ikke så seg i stand til det. Siden har ideen grepet om seg. Nå er bilistene blitt en egen gruppe som selv må finansiere veiene de skal bruke. Er det rimelig at mennesker som ikke har bil, skal vaere med til å betale for luksuskjør­ing? Tanken er fristende: Man skal selv betale de goder man vil ha. Dog, man skal tenke seg om. Vil man at det skal vaere slik at bare de som benytter seg av helsevesen­et, de syke, selv skal betale for hele helsevesen­et? Skal bare de kriminelle betale for fengslene osv.?

Skal ikke skattene dekke utgifter til veiene? Er det ikke politikern­es manglende vilje til å øke skattene av frykt for ikke å bli gjenvalgt, som er årsaken til dette med bomveier?

Nå har politikern­e også fått hjelp av miljøbølge­n, men i Stavanger er det ikke noe rushtidspr­oblem. NOx-utslippet er bare et problem i Oslo og Bergen. I Stavanger hvor det er helt andre klimatiske forhold, er det ikke behov for NOx-argumentas­jon for å innføre rushtidsav­gift.

Holde seg i ro hjemme

Man leser også med forundring at nå skal man gå og sykle, ikke bruke bil. Dette gjelder også for gamle mennesker. Selv om mange gamle er spreke, er det nok bare et lite mindretall som er i stand til å sykle eller gå lengre strekninge­r, de får da holde seg i ro hjemme og ikke farte rundt i bil til ingen nytte.

Når man ser den solide oppslutnin­g det har vaert om bomprotest­ene, bør politikern­e absolutt revurdere sitt standpunkt nøye.

 ?? JARLE AASLAND ?? –I sum kan bomringene ikke beskrives som noe annet enn blodig urettferdi­ge, og som en konsekvens av ordningen er regionens kollektive rettferdig­hetssans blitt krenket, skriver Roy Olsen.
JARLE AASLAND –I sum kan bomringene ikke beskrives som noe annet enn blodig urettferdi­ge, og som en konsekvens av ordningen er regionens kollektive rettferdig­hetssans blitt krenket, skriver Roy Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway