Stavanger Aftenblad

Nok er nok er nok en nok for mye

-

DRØSET: Er «nok er nok» smør på flesk?

«Nok er nok» er et uttrykk som brukes av stadig flere på NordJaeren, ofte for å beskrive at de har fått for mye av noe. Og ofte har de fått nok av noe som de ikke vil ha noen ting av i utgangspun­ktet.

Det har vaert nok av dette helt fra starten, men så har det bare ballet på seg og kommet ut av kontroll.

Men, kan det innvendes, hvorfor er det ikke nok med én «nok»? Hvis man har fått for mye, så kan man gi beskjed om at nå er det nok, enkelt og greit.

Hvis noen sier nok, skulle det vaere unødvendig å følge opp med å si at «nok» er «nok».

Hvis man ikke forstår ordet «nok» i utgangspun­ktet, blir man ikke klokere av at vedkommend­e like etterpå stadfester at

«nok» betyr «nok». Det er jo det samme ordet. Enten forstår man nok, eller så forstår man ingenting. «Nok» er det samme som «nok».

«Nok er nok» sier dermed ikke mer enn «nok».

En annen ting. Når uttrykket skrives med store bokstaver, som «NOK er NOK», noe vi har sett en del av på Nord-Jaeren i det siste, så kan det forveksles med den internasjo­nale betegnelse­n for den norske valutaen, altså norske kroner.

Dermed kan noen forstå uttrykket som «norske kroner er norske kroner». Det kan tenkes at dette noen ganger er budskapet, å slå fast at norske kroner faktisk er det, og ikke noe dritt fra EU, for eksempel. Vi sa nei sist i 1994, og norske kroner er fortsatt norske kroner, kan man si.

Mange ønsker ikke å bli tvunget til å betale norske kroner på ting de mener er tull. De betaler nok NOK som det er på andre ting, for eksempel skatt.

Da kunne de hengt opp en plakat som sa «Nok NOK nå!» eller «Vi vil ha NOK-en vår i fred», eller noe. Av og til er det nok.

«Nok» er det samme som «nok».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway