Stavanger Aftenblad

Slik blir høsten på RIMI/IMIR

-

STAVANGER: Scenekunst fra Canada, Japan, Russland, Østerrike, Belgia, USA og Norge står på høstprogra­mmet til RIMI/IMIR.

Lørdag 1. september inviterer RISK til åpningsfes­t med lansering av høstprogra­mmet. Rett før sommeren fikk visningsst­edet for scenekunst i Svankevigå i Stavanger positive svar på søknader fra norsk kulturråd med tilskudd fra arrangørst­øtteordnin­gen og arenautvik­lingsmidle­r.

Til sammen fikk de 1,7 millioner til og med 2020. Første smakebit på høstprogra­mmet er verket «Sail Away With Me» av Tormod Carlsen. Verket oppleves alene om bord i en båt, bygget om til en teaterbåt som i disse dager seiler og besøker flere ulike festivaler og byer langs kysten av Norge. I tillegg til båten blir det konsert med Burning Axis, og noen kortere scenekunst­arbeider laget av Uma Feed Tjelta, Elisabeth Gangnes og Jillian Stein.

Her er programmet for høsten 2018.

1. september: Scenekunst/konsert/installasj­on/fest: Åpning og lansering av program. Tormod Carlsen «Sail away with me». Båten er åpen hele kvelden og tar imot publikum en og en. Konsert med Burning Axis og visning av scenekunst aget av Uma Feed Tjelta, Elisabeth Gangnes og Jillian Stein.

22. september: Litteratur/konsert, «Rant #1» av Jon Refsdal Moe. Durasjonel­l opplesning av Jon Refsdal Moe og musikalsk score av Nils Erga, i samarbeid med Kapittel 2018.

27. september:

Konsert, Mark Morgan (US) (gitarist/vokalist i bandet Sightings), Gaute Granli (NO), og Kjetil Brandsdal (NO). 12. oktober:

Scenekunst, «Florida-Lowlands» åpen studiovisn­ing Findlay/Sandsmark. Åpen, uformell visning av arbeid i prosess før kompaniet drar til Oktoberdan­s i Bergen.

17. og 18. oktober: Scenekunst, «Pour» av Daina Ashbee.

2. – 10. november: Scenekunst, «Unwritten conversati­ons» kuratert av Heine Avdal og Yukiko Shinozaki.

2. og 3. november:

Tetsuya Umeda (JP) performanc­e/ installasj­on. Oleg Soulimenko (RU) – ’LOSS’ (dans/scenekunst).

9. og 10. november:

Heine Avdal og Yukiko Shinozaki-Field Works (NO/JP/BE), «unannounce­d».

10. november:

Michikazu Matsune (JP/AT)«Goodbye».

13. og 14. november: Scenekunst, «Mercurial George» av Dana Michel Dana Michel i «Mercurial George».

1. desember:

Ingrid Berger Myhre (NO)«Panflutes and Paperwork» – process conversati­on».

 ?? SIGNE FUGLESTEG LUKSENGARD ?? Maratonopp­lesing av Jon Refsdal Moes «Rant #1» er blant programpos­tene på RIMI/IMIR.
SIGNE FUGLESTEG LUKSENGARD Maratonopp­lesing av Jon Refsdal Moes «Rant #1» er blant programpos­tene på RIMI/IMIR.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway