Stavanger Aftenblad

Verden trenger lys

- Møyfrid Lunde

«Drikk dere ikke fulle på vin, det fører til utskeielse­r, bli heller fylt av Ånden og syng sammen, la salmer, hymner og åndelige sanger lyde! Syng og spill av hjertet for Herren. Takk alltid vår Gud og Far for alt i vår Herre Jesu Kristi navn.» (Ef. 5,18-20)

Som nordmenn har mange et unaturlig forhold til vin. Men i dagens tekst handler det ikke bare om drikkevane­r, men om hvordan vi kan vaere lys for verden. Paulus skriver at verden trenger klokskap, mennesker som bruker tiden godt, og mennesker som kan forstå hva som er Herrens vilje. Dette tror jeg verden trenger også i dag.

«Bli fylt av Ånden» står som en oppfordrin­g til oss. Kanskje du tenker at det er noe vi ikke kan styre. Det må Ånden selv sørge for. Men Jesus har sagt: «Men Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn, skal laere dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere.» (Joh 14,26) I Bibelen finner vi mye av det Jesus har sagt. Derfor er det å lese der en god måte å bruke tiden på. Med disse ordene kan Ånden gi både klokskap og hjelp til å forstå hva som er Herrens vilje.

Men hver for oss blir det lite klokskap og lys for verden. Vi trenger å komme sammen i fellesskap som kan vaere til oppmuntrin­g for hverandre. Her i distriktet er det veldig mange kirker og forsamling­er som inviterer til slike fellesskap. Der får vi synge, spille og takke Gud sammen. Kanskje du ikke føler at du trenger et slikt fellesskap. Men kanskje er det like mye fellesskap­et som trenger deg? Sammen kan vi gi lys til flere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway