Stavanger Aftenblad

– Nå må vi stå sammen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Nysignerin­gen Axel Óskar Andrésson (20) kan vaere forsvarsli­met Viking sårt trenger.

Allerede like etter kampslutt i Sandnes lørdag varslet trener Bjarne Berntsen at det kunne bli aktuelt å gjøre endringer i forsvar etter tre enkle baklengsmå­l da Sandnes Ulf påførte klubben det sjuende tapet og baklengsmå­l nummer 30, 31 og 32 for sesongen.

Axel Óskar Andrésson kan få sjansen hjemme mot Levanger søndag. Og islendinge­n, han er klar.

– Det eneste jeg kan si er at jeg er klar til å gi 100 prosent om jeg får sjansen. Jeg skal ta med meg mine kvaliteter inn i laget. Vi har sluppet inn for mange mål denne sesongen, men det er mulig å gjøre noe med det. Det skal vi klare å finne ut av, sier den storvokste midtstoppe­ren til Aftenblade­t.

Sikker på løsning

– Hvordan har dere tenkt å gjøre det?

– Vi snakker om det, vi analyserer kampene, vi ser på hva vi kan gjøre annerledes. Vi må stå sammen, det er nøkkelen. Står vi sammen så vil dette løse seg, tror Andrésson.

Bjarne Berntsen vil ikke bekrefte om islendinge­n på lån fra Reading starter søndag, men at det er oppe til vurdering, det er helt klart.

–Vi får se. Vi trener denne uken, så tar vi ut de fire forsvarssp­illerne vi mener er de beste til å holde nullen mot Levanger, sier Berntsen diplomatis­k.

– Du antydet at det kunne bli endringer?

– Det er for tidlig å si noe om nå.

Voldsom fysikk

Andrésson er ingen smågutt. Han strekker seg mot to meter, har skostørrel­se 48,5 og er ikke god å flytte på. Størrelsen gjør at han vet å ta for seg i duellene.

– Jeg er god i luften, i duellspill­et generelt. Jeg liker også å organisere laget, dirigere. Det handler om å finne den rette miksen av forsvarssp­illere for å holde nullen. Mitt fokus er å forsvare eget mål. Jeg er en forsvarer. Alt det andre, med igangsetti­nger bakfra og offensiv dødball, for eksempel, det kommer i andre rekke. Vi må tette igjen bak, sier han.

– Og det må vi gjøre nå.

Det har han helt rett i. 32 mål på 21 kamper er langt mer enn noen av de andre topplagene.

– Nå må vi vaere sterke og stå sammen uansett hva som skjer utover høsten. Det handler om ikke å gi opp.

Ut på tur

Det er Bjarne Berntsen enig i.

– For meg er det viktig å formidle at vi har en veldig bra formtabell med sju seirer på de ni siste kampene. Jeg tror det er viktig å høre for spillerne, og ikke bare hvor dårlige vi var mot Sandnes Ulf, sier treneren, som mener sin islandske leiesoldat står for noe annet enn det han allerede har i forsvarsre­kken.

– Han har en stor rekkevidde med tanke på fysikken og høyden. I tillegg har han en god venstrefot.

Berntsen skal selv ut på reise de neste dagene. I dag er han på plass når Sogndal og Mjøndalen møtes på Fosshaugan­e. I morgen er han i Grimstad når serieleder Aalesund møter Jerv.

 ?? RUNE VANDVIK ?? Axel Óskar Andrésson i aksjon på trening i går. I bakgrunnen fulgte Bjarne Berntsen nøye med. Islendinge­n kan få sjansen fra start mot Levanger søndag.
RUNE VANDVIK Axel Óskar Andrésson i aksjon på trening i går. I bakgrunnen fulgte Bjarne Berntsen nøye med. Islendinge­n kan få sjansen fra start mot Levanger søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway