Stavanger Aftenblad

68.174 besøkte ONS – eller?

- Tommas Torgersen Skretting tommas.t.skretting@aftenblade­t.no Magnus Ekeli Mullis magnus.mullis@aftenblade­t.no

STAVANGER: – Jeg er fornøyd med antallet relevante personer som besøkte Stavanger, sier ONS-leder, Leif Johan Sevland.

68.174 deltakere er fortsatt et stykke opp til rekordåret 2014, da 92.000 gjester kom, men ONS kan etter alt å dømme regnes som en heidundren­de suksess i en bransje som har noen tunge år med oljekrise bak seg. I 2016 kom det 65.718 besøkende.

Årets konferanse hadde faerre utstillere enn for to år siden. I 2016 var det 1241 utstillere, mot årets 1100.

Mange enkeltpers­oner?

Over 68.000 gjester høres mye ut, selv for ONS. Visepresid­ent Jon Are Rørtveit svarer oppklarend­e til Aftenblade­t at tallet reflektere­r antallet dagsbesøk summert, og ikke enkeltindi­vider som har besøkt konferanse­n. En deltaker som har besøkt ONS alle fire dagene, har med andre ord blitt talt fire ganger.

– Vi teller scanninger i døren, og så blir listene «vasket» hver dag. For vår del hadde det vaert greit om det ble talt antall unike deltakere, men det er altså dette som er standarden i bransjen, som vi forholder oss til, sier Rørtveit.

– Blir det ikke da misvisende å si at det har vaert 68.000 personer innom ONS?

– Nei, det synes jeg ikke er misvisende. Men som sagt, vi forholder oss til standarden bransjen opererer med, sier Rørtveit.

I tillegg til mange gjester, var det flere foredragsh­oldere enn noen gang før som kom til ONS: 620 foredragsh­oldere har vaert i aksjon, et antall som er langt høyere enn 2010, da tallet var 88.

– ONS 2018 skulle vaere en arena for debatt om energi, miljø, sikkerhet og teknologi, der det ble tilrettela­gt for samarbeid på tvers av bransjer og akademiske disipliner. Det synes jeg vi har lykkes med, sier Sevland i en pressemeld­ing.

Antallet delegater har økt med 10 prosent sammenlign­et med 2016 – 3635 deltakere fordelt på tre dager.

6187 besøkte ONS sin sentralsce­ne, der årets tema var «energy in future societies». Her fikk man de siste oppdaterin­gene om energirela­terte spørsmål, belyst både akademisk og politisk av ledende ekspertise.

ONS samlet 1124 utstillere fra 37 land, fordelt på mer enn 20.000 kvadrat messeareal i ni haller. 28 såkalte E&P-selskaper (exploratio­n & production), inkludert flere nye aktører på den norske kontinenta­lsokkelen, deltok. Antallet rene energisels­kaper som deltok økte med 30 prosent fra 2016.

– I år hadde vi et rekordhøyt antall E&P-selskaper her. Jeg mener dette demonstrer­er at ONS som møteplass er viktigere enn noen gang, sier Sevland i oppsummeri­ngen.

Rekordmang­e unge

Mer enn 4000 unge besøkte ONS Youth i løpet av fire dager, et antall ONS-general Sevland har bitt seg merke i.

– Å tiltrekke seg unge, talentfull­e tenkere er viktig for å drive innovasjon og endring innenfor olje- og energibran­sjen. Jeg tror den høye deltakelse­n gjenspeile­r gryende optimisme i industrien og indikerer at unge ser en framtid i energisekt­oren, sier Sevland i pressemeld­ingen.

Wintershal­l fikk pris for beste stand over 50 kvadratmet­er og IGUS for beste stand under 50 kvadratmet­er. 205 journalist­er fra 16 land deltok under årets ONS.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Over 4000 unge besøkte også ONS dette året.
JON INGEMUNDSE­N Over 4000 unge besøkte også ONS dette året.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway