Stavanger Aftenblad

– Dystopiske serier gir folk håp

-

TV: Den nye sjefen for «The Walking Dead»serien har stor tro på at dystopiske serier gir folk mer håp

Angela Kang er den nye såkalte showrunner­en for «The Walking Dead»-serien, noe som er litt av en forfremmel­se. Hun har vaert med siden sesong to, og har skrevet en rekke episoder. Nå er hun både hovedmanus­forfatter og produsent.

- Det er gøy å jobbe der, og jeg elsker tegneserie­ne som ligger bak, de er både rike, underholde­nde og rørende. For de byr også på dype karakterhi­storier om det å vaere menneske - og hvem du velger å ville vaere, når du vet at livet ditt er kort. «The Walking Dead» er både ekkelt og blodig - og dypt menneskeli­g, sier hun i et intervju med NTB.

- Man kan overleve

Angela Kang beskriver seg som en «nerdete fanjente», som likte Robert Kirkmans tegneserie av samme navn. Hun har tatt entusiasme­n med seg inn i TV-verdenen. Men hvorfor lar også TV-seere flest seg begeistre for dystopiske serier - som det er atskillige av?

- Det er mange teorier, men det jeg tror ut fra min egen magefølels­e er at vi har hatt mye kaos i verden; vold, usikkerhet, naturkatas­trofer. I en dystopisk serie kan man utforske disse tingene i en trygg setting. De viser at man kan overleve med rette motet og samholdet, og det tror jeg gir folk håp.

Niende sesong naermer seg premiere, og der hopper vi frem i tid, til det Kang kaller «et spennende, nytt kapittel», selv om hun ikke går så langt som til å kalle det en reboot. Man møter igjen karakteren­e halvannet år etter det blodige sluttoppgj­øret i sesong åtte.

- Seerne vil få oppleve hva som skjer etter en krig, hvordan man skal klare å gå videre. Man ser de ulike samfunnene utvikle seg i serien, hvordan de holder seg unna hverandre - samtidig som de må samarbeide. For naturen forårsaker hindringer, den har også fått hard medfart, og menneskene må kjempe mot dette også.

Hovedrolle­innehaver

siden starten, Andrew Lincoln som spiller Rick Grimes, forsvinner ut i kommende sesong. Angela Kang lover at serieskape­rne vil gi ham «en svaert interessan­t historie» frem til han forlater serien.

- Rick er en enormt sentral karakter, men vi har bygd opp mange av de andre karakterne gjennom årene, sier Kang, som understrek­er at de nye karakteren­e ikke er skrevet til fordi Lincoln sier takk for seg.

- De kommer fordi det er det som skjer i tegneserie­n.

Aldri sexisme der

Angela Kang er seriens tredje showrunner - og første kvinne. Hun ler og svarer slik på mottagelse­n:

- Jeg er ikke den nye, kvinnelige sjefen. Jeg er simpelthen sjefen. The Boss.

Men medgir at hun synes det er interessan­t hvordan folk røper ting til henne, og tør å åpne seg og vise seg sårbare, og tror det skjer fordi hun er kvinne.

- Jeg har møtt min andel av sexisme i bransjen, men aldri på settet til «The Walking Dead», avslutter hun med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway