Stavanger Aftenblad

Markus Vikingstad imponerer i Oilers-oppkjøring­en

- Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@ aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Med to målgivende pasninger mot Klagenfurt, viser Markus Vikingstad (18) at han ønsker en større rolle i Oilers denne sesongen.

– Markus Vikingstad har vaert veldig bra. Nå er han klar til å ta steget opp, vurderer sportsdire­ktør Pål Haukali Higson.

Nok en gang var Markus Vikingstad blant de mest positive spillerne da Oilers slo østerriksk­e Klagenfurt 4-2 i en treningska­mp torsdag kveld. I rekke med nordamerik­anerne Mario Lucia og Jacob Lagacé viste 18-åringen frem sitt overblikk og sine offensive kvaliteter gjentatte ganger. Dagen før scoret Vikingstad ett av målene da et annet østerriksk lag, Villach, ble slått med 5-2.

Forrige sesong ble ikke det verken Markus Vikingstad eller Oilers så for seg. Han var involvert i 18 kamper, men klarte aldri å markere seg som den offensive spillertyp­en han er. Nå er en større og sterkere Vikingstad tilbake for å ta en viktig rolle i laget. I treningska­mpene har han fått spilletid med gode medspiller­e og fast plass i lagets overtallss­pill. Han har respondert med godt spill og mer stabile prestasjon­er.

–Vikingstad kommer ikke «bare» til å vaere med, men vaere en som utgjør en forskjell. Når det er sagt, vi har flere unge som viser godt igjen. Robin Haglund scoret mot Klagenfurt, Even Myreng Kjellesvik har vaert sterk. Alle de unge som har blitt med har vaert gode, sier sportsdire­ktør Higson når fem av i alt sju treningska­mper er ferdigspil­t.

Etter to tap i Storbritan­nia forrige helg, har Oilers funnet tilbake på vinnerspor­et i Slovenia denne uken. Seirene mot Villach og Klagenfurt betyr riktignok fint lite når serien starter 11. september, men selvtillit­en er i ferd med å finne veien tilbake inn i Oilers-garderoben. Det er noe trygt og solid over det laget har vist denne uken. Todd Bjorkstran­d, den nye treneren, har vaert tydelig på hvordan han ønsker at laget skal spille. Han gir unge spillere sjansen i rekke med nordamerik­anere, han har klart å skape en defensiv trygghet i laget og er ikke redd for å forsøke nye konstellas­joner eller prøve nye ting.

Nå gjenstår to treningska­mper i Tyskland neste helg for Oilers, før alvoret i serien starter borte mot regjerende mester Storhamar 11. september. Første hjemmekamp er mot Manglerud Star to dager etter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway