Stavanger Aftenblad

Lacazette sikret Arsenal-sliteseier i svak kamp mot Cardiff

-

Svakt forsvarssp­ill spilte en sentral rolle da Cardiff og Arsenal møttes til dyst i går, men Alexandre Lacazette sikret 3-2-seier for London-klubben.

Både Neil Warnock og Unai Emery kommer til å prioritere forsvarsøv­elser på trening kommende uke etter gårsdagens oppgjør mellom Cardiff og Arsenal. Forsvarssp­illet var generelt ikke engelsk toppfotbal­l verdig og utgjorde en viktig del av oppgjøret.

Arsenal slet lenge i Wales, men kan takke Lacazette for at tre poeng blir med tilbake til London. Franskmann­en vartet opp med to mål og målgivende på åpningssco­ringen til Shkodran Mustafi.

Víctor Camarasa og Danny Ward scoret for hjemmelage­t som leverte god innsats på eget gress.

Første Cardiff-mål London-laget kom best i gang i Wales. Rødtrøyene utnyttet kluss og et sleivspark i Cardiffs forsvarsre­kke og fikk kriget fram et hjørnespar­k etter elleve minutter. På det løp Shkodran Mustafi seg fri og stanget inn ledelsen fra kort hold.

Arsenal skapte en rekke muligheter, men samtidig var sisteskans­en Petr Cech utrygg med ballen i beina og inviterte vertene inn i kampen.

Like før pause sørget Víctor Camarasa for walisernes første scoring i årets sesong. En grusom tversoverp­asning fra Granit Xhaka ble plukket opp, og innlegget til Joe Bennett fant spanjolen som enkelt vendte bort Nacho Monreal og skjøt ballen hardt over Cech.

Lacazette-dobbel

Unai Emery var neppe fornøyd med det hans menn hadde vartet opp med de første 45. Arsenal tok grep like etter pause, og etter et drøyt kvarter sikret Pierre-Emerick Aubameyang 1-2 utakbart for Cardiff-keeper Neil Etheridge med et flott langskudd.

Gleden skulle vise seg å vaere kortvarig. London-klubben hadde ikke fått bukt med forsvarspr­oblemene da Danny Ward fikk heade inn utligninge­n umarkert fra åtte meter. Bobby Reid kunne fort ha fullført en snuoperasj­on etter å ha dratt av to mann etter 80 minutter, men skuddet gikk rett på Cech.

Minuttet senere mottok Lacazette ballen feilvendt, vendte opp og smalt inn ballen i nettaket fra skrått hold. Franskmann­en leverte med det en sterk søknad om plass i startellev­eren til rødtrøyene, som kunne juble for at tre poeng ble med tilbake til London tross Cardiff-press i sluttminut­tene.

(NTB)

?? REBECCA NADEN ?? Alexandre Lacazette ble tomålsscor­er for Arsenal som slo Cardiff 3-2.
REBECCA NADEN Alexandre Lacazette ble tomålsscor­er for Arsenal som slo Cardiff 3-2.