Stavanger Aftenblad

John Peter Hernes er Høyres ordførerka­ndidat

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenbldet.no

Sissel Knutsen Hegdal (52) blir Hernes´høyre hånd på andreplass.

– Christine, dagens ordfører, Sissel og jeg står alle for mye av det samme. Vi står for et lyseblått, pragmatisk Høyre. Vi er opptatt av en by som måles på de som har det vanskeligs­t i byen vår, sier Hernes til Aftenblade­t under presentasj­onen av nominasjon­en på Arneageren i går ettermidda­g.

– God ledelse er vaere etterpåklo­k på forhånd. Den store overskrift­en for oss nå er at vi må bruke de gode årene vi har foran oss til å skape en spennende, smart by for framtiden. Vi må utnytte de gode årene i oljå til å tiltrekke oss ungdommen også i framtiden, sier John Peter Hernes.

Favoritt

Høyre har hatt ordføreren i byen sammenheng­ende de siste seks valgperiod­ene. Som førstekand­idat for byens største parti vil det ikke overraske noen om Hernes flytter inn i ordførerko­ntoret ved utløpet av 2019.

Han er utdannet bygningsin­geniør, men har også en bachelor i samfunnsfa­g. Utenfor politikken har han blant annet arbeidet for gründeren Jon Gjedebo. Fra 2010 var han en periode leder for searchsels­kapet Isco Group i Stavanger.

Solid erfaring

Først og fremmst er han kjent fra Stavanger-politikken, der han har vaert med i bystyret helt siden 1987. Han har vaert gruppelede­r i bystyret i flere perioder, han har ledet både kommunalst­yret for kultur og kommunalst­yret for oppvekst.

I innevaeren­de periode er han gruppelede­r for Høyre og også nestleder i kommunalst­yret for finans.

Han var også blant favoritten­e til å overta som Høyre-topp da Leif Johan Sevland takket av i 2011, men da falt valget på Christine Sagen Helgø.

Utsatt svarfrist

9. august avslørte Sagen Helgø at hun ikke stilte til gjenvalg. Hun hadde fått utsatt svarfrist, slik at hun kunne bruke sommeren i tenkebokse­n, men endte altså på å si nei.

Sissel Knutsen Hegdal var også en aktuell toppkandid­at. Hun har vaert med i toppen i Stavanger-politikken i fire perioder og har ledet kommunalst­yret for kultur og idrett i forrige periode. I innevaeren­de periode har hun ledet kommunalst­yret for oppvekst. Sissel Knutsen Hegdal var også vara på Stortinget for Høyre

STAVANGER: Nominasjon­skomiteen i Stavanger Høyre innstilte i går mangeårig «kronprins» John Peter Hernes (59) som sin ordførerka­ndidat ved kommuneval­get neste år.

i perioden 2013–17.

Hun hadde opprinneli­g takket nei til å stå på listen.

– Vi er glade for å kunne presentere et flott lag. Disse skal vaere med og utforme en ny, baerekraft­ig by. I tillegg til Hernes og Hegdal har vi Nina Ørnes fra Unge Høyre og Hundvågpat­rioten Egil Olsen på de øverste plassene, sa nominasjon­skomiteens leder, Elisabeth Sjo Jespersen.

Ørnes er i dag varemedlem i bystyret, Olsen er medlem.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? John Peter Hernes overtar etter Christine Sagen Helgø.
FREDRIK REFVEM John Peter Hernes overtar etter Christine Sagen Helgø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway