Stavanger Aftenblad

Politi og Arbeidstil­synet etterforsk­er kranvelten

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Sviland Transport AS, som eier kranbilen som veltet på Domkirkepl­assen tirsdag formiddag, ser svaert alvorlig på hendelsen.

Dette skriver transports­elskapet i en pressemeld­ing . Hendelsen undersøkes av politiet og Arbeidstil­synet.

«Før vi har resultaten­e av dette arbeidet ønsker vi ikke å spekulere i årsaken eller andre forhold», skriver daglig leder PålAnders Berge, som er glad for at ingen personer fysisk til skade.

«Sviland Transport ser svaert alvorlig på hendelsen og vil også gjennomfør­e egne undersøkel­ser. Samtidig fokuserer vi på å følge opp de involverte på best mulig måte.»

Innledende etterforsk­ning –Jeg hadde mange kunder og flotte varer til salgs. Plutselig hørte vi et brak. Bilen min ble knust, og flere personer var bare én meter unna å få kranen over seg, sa torghandle­r Ola Dale kort tid etter den dramatiske hendelsen.

Politiet var raskt på stedet og etter hvert kom også arbeidstil­synet. Disse bistår hverandre i arbeidet med å finne ut hva som gikk galt tirsdag formiddag.

– Vi gjennomfør­te innledende etterforsk­ning kort tid etter hendelsen. Det ble tatt flere avhør på stedet og vi har sikret dokumentas­jon blant annet i form av bilder. Nå sammenstil­ler vi opplysning­er vi allerede har for å finne hvilke andre opplysning­er vi trenger, sier politiadvo­kat Erik W. Rand til Aftenblade­t.

Først utpå ettermidda­gen var Domkirkepl­assen ryddet. Aftenblade­t fulgte arbeidet med å få bort den veltet kranen.

Utstyr og bruk

– Har dere funnet feil på utstyret som ble brukt?

– Det kan jeg ikke uttale meg om. Det jeg kan si, er at vi har hypoteser om hvorfor det gikk som det gikk. Både den tekniske standen på utstyret og bruken av dette står sentralt i etterforsk­ningen, sier Rand.

Ifølge vitner til kranvelten var det mange mennesker på Domkirkepl­assen da kranen deiset i bakken.

Tekniske parametere

I etterkant av kranvelten har flere også undret seg over at ikke et større område rundt kranen var avsperret i forbindels­e med løftet av bygningsma­terialene.

– Om området var forskrifts­messig avsperret, og om de nødvendige foranstalt­ningene er gjort, vil etterforsk­ningen gi svar på, sier Rand, og fortsetter:

– Sentralt for etterforsk­ningen blir også å få svar på de tekniske parametren­e for løftet. Som for eksempel lengden på kranen, vekten på det som skulle løftes og hvordan kranen var sikret.

 ?? LESERBILDE ?? – Plutselig hørte vi et brak. Bilen ble knust, men heldigvis kom ingen til skade, sier torghandle­r Ola Dale, som fikk bilen sin knust.
LESERBILDE – Plutselig hørte vi et brak. Bilen ble knust, men heldigvis kom ingen til skade, sier torghandle­r Ola Dale, som fikk bilen sin knust.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway