Stavanger Aftenblad

Smakebit på «Lykkeland» lørdag

-

TV: Serien fikk to priser i Cannes og stormende jubel på førpremier­en under oljemessa. NRK har premiere i oktober, men i helgen er det mulig å få en forsmak på «Lykkeland»

- i et møte med manusforfa­tter

Mette M. Bølstad.

Stavanger-serien «Lykkeland» er NRKs store høstsatsin­g. Gjennom åtte episoder følger vi fire unge mennesker fra oljeeventy­rets spede start i 1969.

Manusforfa­tter Mette M. Bølstad, som også har jobbet med storfilmer som «Halvbroren» og tv-serien «Nobel», har flere ganger fortalt at Aftenblade­ts digitale arkiv er en viktig kilde.

– Jeg har hatt god nytte av arkivet i Aftenblade­t, både når det gjelder faktiske opplysning­er og når det gjelder koloritt; hva folk var opptatt av, hvordan de tenkte, hvordan samfunnet var.

Under vårens Cannes-festival for tv-serier fikk serien to priser – for musikk og for manus. Juryledere­n, den verdenskje­nte krimforfat­teren Harlan Coben, beskrev da «Lykkeland» som en veldig original serie.

–Jeg har aldri hørt historien om da oljealdere­n kom til Norge fortalt før. Serien er glimrende castet og føles veldig ekte. Den viser oss en verden vi aldri har sett før, og er veldig godt regissert, sa Coben til Aftenblade­t.

Mette M. Bølstad vil snakke om arbeidet med tv-serien lørdag klokken 15 på Møteplasse­n i Kulturhuse­t Sølvberget i Stavanger. Publikum vil også få en smakebit fra serien. Foredraget er en del av markeringe­n av Aftenblade­ts 125-årsjubileu­m.

Fullt program finnes på Aftenblade­t.no/125.

 ??  ?? Pia Tjelta og Per Kjerstad spiller rederparet Nylund i tv-serien «Lykkeland».
Pia Tjelta og Per Kjerstad spiller rederparet Nylund i tv-serien «Lykkeland».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway