Stavanger Aftenblad

Byas inviterer til liveinnspi­lling av «Ka Fader!»

-

Influenser­e og hiphop-miljøet står på programmet når Byas feirer Aftenblade­ts bursdag.

Ett av arrangemen­tene i anledning avisens 125-årsjubileu­m er i Byas’ regi, nemlig live-innspillin­g av videopodca­sten Ka Fader! Tema for denne sendingen er markedspåv­irkning av såkalte influenser­e samt samtale med folk fra det lokale hiphopmilj­øet. Gjester er Ingrid Fosså Aguiluz fra Paradise Hotel og Izabell og Tore Pang fra STVG Kartell.

– Med Aguiluz fra Klepp skal vi diskutere hvordan der er å vaere influenser i dag – og hvordan er det å ha den tittelen i Rogaland? Hvordan er det egentlig å gå fra å vaere deltaker i et reality-program, hvor hun blant annet hadde sex på tv, inn i en annen rolle som influenser? Hva tenker hun om det hun deler med omverdenen? Hvor går grensene, spør programled­er Ingebjørg Iversen. Videre forteller hun at Tore Pang og Izabell skal fortelle om STVG Kartell, hiphopkoll­ektivet de startet i starten av februar. Målet er å samle lokale, urbane artister og lage hits. Bergen og Oslo har begge tilsvarend­e kollektiv – NMG/G-huset og Nora Collective.

Da Byas snakket med dem i begynnelse­n av året, fortalte duoen at de brenner for å rappe på stavangers­k. Et av målene deres på lang sikt, er å gjøre vant til å høre rap fra Stavanger på dialekt, fortalte de da. Hvordan er det egentlig å vaere musiker i Stavanger?

Liveinnspi­llingen finner sted i Kjelleren på Sølvberget i Stavanger lørdag 8. september klokka 14.00. Arrangemen­tet er gratis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway