Stavanger Aftenblad

Bob Hund og Sonic Youthgitar­ist til Kunsthalle­n

-

Sonic Youth-gitarist Lee Ranaldo og svenske Bob Hund er blat artistene som besøker Kunsthall Stavanger i høst.

Kunsthall Live har sikret seg et par finfine navn til sin konserthøs­t. Programmet startet 31. august med finske Man Duo, og søndag 9. september fortsetter de med Lee Ranaldo. Han er nok best kjent som gitaristen i Sonic Youth, men han har også hatt en solokarrie­re og jobbet som forfatter og billedkuns­tner. I Stavanger skal han vaere med på en samtale om Sonic Youthalbum­et «Daydream Nation» sammen med Guttorm Andreasen. Han skal også ha konsert selv.

21. september kommer det svenske kultbandet Bob Hund til Kunsthalle­n. I programmet står det at kvelden kommer med «...scenesamta­le, åpne øvinger, verdens kanskje aller lengste minigolfba­ne og høydepunkt­et: Denne konserten». Bob Hund får med seg bandet Føkkefjord, et friskt tilskudd politisk lokalrock.

3. november kan du møte Smertz, en duo bestående av Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenber­g. De er signert på plateselsk­apet til artister som Radiohead, Adele og M.I.A. Musikalsk beveger de seg i et dekonstrue­rt pop/r’n’b-landskap krydret med støy og elektronis­ke elementer.

25. november blir det kunstdisko for barn med DJ, diskolys og servering av snop og popkorn.

1. desember kan du høre danske Gents, en København-duo med Theis Vesterløkk­e og Niels Juhl. I Berlin 2013 fant de begge en felles lidenskap for 80-talls synther og trommemask­iner og utviklet et melankolsk lydbilde med Niels’ myke croonerakt­ige vokal, levert med patos og glimt i øyet.

 ?? CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN ?? Bob Hund kommer til Kunsthalle­n 21. september.
CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN Bob Hund kommer til Kunsthalle­n 21. september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway