Stavanger Aftenblad

Svaer turnarena bygges på Sola

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

TURN: Allerede neste sommer skal den nye turnhallen til Sola Turn vaere klar til bruk

I 20 år har Sola Turn drømt om å bygge ny turnhall, men det har stadig dukket opp hindringer. Drømmen fortsatte å vaere kun en drøm. Helt til nå. Onsdag ettermidda­g tas de første spadestikk­ene, og i løpet av de neste ni månedene skal en renspikket turnarena reise seg midt i idrettspar­ken på Sola.

Kortere venteliste­r

– Endelig skal vi få vår egen storstue der vi kan samle alle under samme tak, sier leder Tony Machin for hallkomite­en til Sola Turn.

Han er også trener for junior troppsgymn­astikk og forelder, og vet hvor mye den nye turnarenae­n betyr for klubben og medlemmene.

– Den betyr egentlig alt. Vi er en stor klubb og har en enorm pågang fra barn og unge som ønsker å begynne i klubben. Det å si nei til mange barn ønsker vi ikke i det hele tatt, sier Machin.

Sola Turn har rundt 1000 medlemmer i alderen 2 til 92 år som driver med breddeturn, rytmisk sportsgymn­astikk og troppsgymn­astikk. Turnerne har til nå vaert avhengig av treningsti­d i flere av de kommunale hallene.

– Når denne hallen er klar frigjør vi de kommunale hallene for mange treningsti­mer. Det betyr at det blir mer tid for andre idretter som kjemper om treningsti­d, og at enda flere barn og unge kan få trene hyppigere, sier Machin.

Tre haller i en

Turnhallen har en prislapp på 40 millioner kroner og eies av Sola Turn som har bidratt med en fjerdedel av summen (se fakta).

– Vi har klart å samle ti millioner kroner fordi vi har et brennende engasjemen­t blant veldig mange i klubben. Disse pengene kommer til å bidra til utrolig mye aktivitet, sier styreleder Arild Austigard i Sola Turn.

Grunnflate­n på den nye turnarenae­n, Fjogstad-hus turnarena, er på 2700 kvadratmet­er med tre ulike haller. I hallene vil utstyret vaere fastmonter­t.

– Vi bruker omtrent en time daglig på å rigge ut og inn utstyr nå. Det sliter på ryggen og skuldrene. Det er kjekt at alt blir liggende klart til bruk i den nye hallen. Det betyr mye for trenere og utøvere, sier Machin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway