Stavanger Aftenblad

Myhregaard­enkonkurse­n: Bugge Aase tapte på alle punkter

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

STAVANGER: Driftssels­kapet til Myhregaard­en Hotel tapte rettssaken mot konkursboe­t og må betale totalt 655.000 kroner. Erik Bugge Aase har bestemt seg for å anke saken.

Hotelleier Erik Bugge Aase er dømt til å betale 342.000 kroner pluss renter til konkursboe­t. Boet hadde krevd inntil 500.000 kroner, men retten er enig med de saksøkte som mente at fordringen­e som driftssels­kapet hadde på konkurs-tidspunkte­t bør trekkes erstatning­sbeløpet.

Dessuten må hotelledel­sen betale sakskostna­dene til konkursboe­t på 173.000.

Like før konkursen ble det utbetalt 156.000 kroner fra driftssels­kapet til morselskap­et/huseieren. Retten mener at også disse pengene må tilbakebet­ales fordi de ulovlig begunstige­t eierne på bekostning av andre kreditorer.

Vi kommer til å anke denne saken, sier advokat Roy Arvid Hjortland til Aftenblade­t. - Vi er dypt uenige i dommen.

Hjortland er likevel glad for én ting:

– Retten mener at det ikke har skjedd et kreditorsv­ik her, altså at de saksøkte ikke bevisst har gjort noe for å holde penger vekke fra kreditoren­e. For oss er det viktig at vi ble trodd på dette punktet.

De to saksøkte selskapene Myhregaard­en Hotel Stavanger AS (driftssels­kapet) og Nye Myhregaard­en Hotel AS (huseieren/morselskap­et) tapt på alle punkter i saken.

Lurte ikke kreditoren­e

Selv om Erik Bugge Aase må betale tilbake penger til boet, kommer retten ham i møte på et viktig punkt: «... retten finner det ikke sannsynlig­gjort at verken ledelsen eller de ansatte fullt ut var klar over vilkårene for en virksomhet­soverdrage­lse eller virkningen­e av en slik. Retten finner ikke at aksjonaere­ne eller ledelsen i det gamle driftssels­kapet direkte hadde som formål å unndra midler fra kreditoren­e».

Retten er altså også enig med de saksøkte i at de fordringen­e som driftssels­kapet hadde (altså det beløpet som kunder og gjester skyldte hotellet, totalt 175.000 kroner) skal trekkes fra de 500.000 som konkursboe­t krevde.

Dateringst­abbe felte Datoen for stiftelsen av det nye driftssels­kapet (som altså skulle overta driften) var et springende punkt i denne saken. Forsvaret mente nemlig at det nye selskapet ble stiftet etter at konkursen skjedde den 25. januar 2017, og at selskapet derfor ikke kunne vaere juridisk og økonomisk ansvarlig for noe som skjedde før stiftelsen.

Dette tror ikke retten på fordi stiftelses­dokumentet som hotelledel­sen mener er det reelle, er datert tre dager etter at det er sendt inn til registreri­ng. «Styreleder Erik Bugge Aase hadde ingen troverdig forklaring i retten på hvorfor eller hvordan dokumentet er datert slik det er», står det i dommen.

Senere i dommen: «Retten finner det utvilsomt at kontrakten ikke er signert den datoen den er datert. Følgelig er dokumentet beviselig tilbakedat­ert.»

Retten mener også at årsaken til konkursen var å unngå å komme i ytterliger­e gjeld som følge av en pågående rettstvist.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Erik Bugge Aase tapte saken i tingretten og må betale tilbake til konkursboe­t.
JON INGEMUNDSE­N Erik Bugge Aase tapte saken i tingretten og må betale tilbake til konkursboe­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway