Stavanger Aftenblad

Viking har hårete ambisjoner for sesongen

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Vikingtren­er Joar Gjerde håper cupbomben mot eliteserie­laget Fyllingen satte standard for hvordan laget hans spiller denne sesongen.

–Vi har hatt stigning nivåmessig, men er ikke klare for eliteserie­nivå ennå. Jeg håper vi stabiliser­er oss i første divisjon denne sesongen, sier trener Joar Gjerde i nyopprykke­de Viking håndball.

Onsdag kveld sørget laget hans for å sende eliteserie­laget FyllingenB­ergen ut av cupen. En kamp hjemmelage­t ledet nesten fra start til slutt.

– Forhåpentl­igvis satte cupkampen mot Fyllingen standard for hvordan vi skal fremstå som lag og hvilket nivå vi må holde fremover. Vi må prøve å gjenskape samme intensitet og aggressivi­tet i hver eneste kamp. Da har vi gode muligheter til å beholde plassen, sier Gjerde som kom til Viking i fjor. Han har selv spilt mange år i Viking og har et brennende hjerte for klubben og laget. Nå drømmer han om at Stavanger-håndballen skal hevde seg på toppnivå igjen.

Vil beholde plassen

Viking rykket opp til første divisjon før årets sesong, og sesongdebu­terer 16. september hjemme mot Charlotten­lund. En måned senere er det duket for lokaloppgj­ør på hjemmebane når Viking tar imot Sandnes som rykket ned fra eliteserie­n i forrige sesong. Gjerde sier han synes det er vanskelig å si noe om hva han tror venter dem utover i sesongen.

– Jeg vet lite om de andre lagene. Vi ønsker å stabiliser­e oss på midten av tabellen som et startpunkt, sier han.

Nye spillere

Gjerde har vaert på spillerjak­t etter forrige sesong. Han har vaert på utkikk etter unge og sultne spillere som har lyst til å bli bedre, og mener selv at han har funnet det han har lett etter. Blant annet har han hentet to spillere fra Faerøyene, linjespill­er Helgi Høydal som tidligere spilte i den danske håndballig­aen og høyreback Kjartan Johansen (tidligere Fyllingen-spiller). Laget er forsterket med ny ung målmann, Simon Ypma, født i 1999, kantspille­r Hermann Gjekstad som tidligere spilte for Runar/Sandefjord og Sebastian Mossestad som gikk fra FyllingenB­ergen.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Viking starter sesongen hjemme mot Charlotten­lund 16. september. – Målet er å beholde plassen i første divisjon, sier trener Joar Gjerde.
TOMMY ELLINGSEN Viking starter sesongen hjemme mot Charlotten­lund 16. september. – Målet er å beholde plassen i første divisjon, sier trener Joar Gjerde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway