Stavanger Aftenblad

Rogalendin­g tiltalt for gjentatte overgrep mot datteren

-

Den fornaermed­e jenta var 14 år da de seksuelle overgrepen­e fant sted. En mann i 40-årene må i november møte i Jaeren tingrett tiltalt blant annet for ved flere anledninge­r å ha hatt seksuell omgang med sin egen datter. Overgrepen­e skjedde i begynnelse­n av 2017.

Tiltaltes forsvarer, advokat Hans Marius Thorsnaes i Advokatfir­maet Torstrup, ønsker ikke å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt. – Min klient vil svare for forholdene i tiltalen under hovedforha­ndlingen. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Thorsnaes til Aftenblade­t.

Forholdene hans klient er tiltalt for rammes av straffelov­en paragraf 302. Strafferam­men er fengsel inntil seks år. Forholdene rammes også av straffelov­en paragraf 312, som omhandler seksuell omgang med slektning i nedstigend­e linje.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvok­at Henriette Kvinnsland, kan påtalemynd­igheten føre bevis for at tiltalte også instruerte datteren til å sende nakenbilde­r av seg selv til ham via Snapchat. Mannen er også tiltalt for å ha sendt nakenbilde­r av seg selv til fornaermed­e.

Politiinsp­ektør Lars Ole Berge, som er aktor i saken, sier til Aftenblade­t at det etter forsvarere­ns ønske ble gjennomfør­t en rettspsyki­atrisk undersøkel­se av tiltalte.

– De rettsoppne­vnte sakkyndige konkludere­r i sin rapport med at tiltalte er straffrett­slig tilregneli­g, sier Berge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway