Stavanger Aftenblad

Brann i fiskebåt, 14 av 20 personer om bord ble evakuert

-

Fiskefartø­yet «Langenes», registrert i Ålesund, sendte ut maydaymeld­ing klokka 15 i går. Fartøyet befant seg da 79 nautiske mil vest av Jaeren.

Det ble meldt om et mannskap på 20 mann om bord. 14 av dem ble evakuert, og da Aftenblade­t gikk i trykken i går kveld, ble det fortløpend­e vurdert også å evakuere de siste seks. Båter i området gikk til assistanse, og et standbyfar­tøy fra en naerliggen­de oljeinstal­lasjon var første fartøy på stedet. To redningshe­likoptre rykket også ut fra Sola.

Bjørn Jarle Åmlid, redningsle­der ved Hovedredni­ngssentral­en, opplyste i går kveld at brannslukk­ingsanlegg­et var utløst og brannen isolert, men at det fremdeles ikke var kontroll på varmeutvik­lingen om bord.

Brannen oppsto i maskinromm­et.

– Alle i mannskapet er samlet på broen og venter på å bli evakuert. Fem blir igjen om bord så lenge det er forsvarlig, sa Åmlid til Aftenblade­t før evakuering­en startet.

Kystvaktfa­rtøyet KV «Sortland» ble bedt av Hovedredni­ngssentral­en om å bistå i redningsar­beidet. Kystvaktfa­rtøyet befant seg utenfor Bømlo, omlag 100 nautiske mil fra havaristen, og var ventet å nå fram i går kveld.

– Jeg har fått vite at de har prøvd å slukke med gass, men jeg har ikke full oversikt over situasjone­n, sa Johannes Arvesen, daglig leder i Engenes Fiskerisel­skap. Ifølge Arvesen er mesteparte­n av mannskapet om bord lokale folk fra Ålesund.

Båten skal ha vaert på verksted i tre uker før denne turen.

– Vi trengte ikke dette nå, sier Arvesen.

 ??  ?? Fiskebåten «Langenes» er hjemmehøre­nde på Engenes utenfor Ålesund og eies av selskapet Engenes Fiskerisel­skap.
Fiskebåten «Langenes» er hjemmehøre­nde på Engenes utenfor Ålesund og eies av selskapet Engenes Fiskerisel­skap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway