Stavanger Aftenblad

Er villige til å forskutter­e deler av ny Eigerøy bru

- Arnt Olav Klippenber­g arnt.olav.klippenber­g@aftenblade­t.no

EIGERSUND: Eigerøy bru ble plutselig i sommer farlig for tungtrafik­k over 60 tonn. Det sendte sjokkbølge­r inn i det lokale naeringsli­vet som stort sett holder til på feil side av brua. Nå har kloke hoder tenkt samme og funnet gode løsninger.

I sommer sa Vegvesenet nei til flere transporte­r av vindmøller fra Eigerøy. Brua er gammel og slitt. Tunge transporte­r forkorter livet til livsnerven over Norda Sundet. Staten skal bygge ny bru, men det skjer først om åtte – ti år.

Derfor er det om å gjøre å strekke levetiden til den slitne brua lengst mulig. Vegvesenet har med andre ord ikke sagt nei fordi det er farlig å frakte tungt over brua. De har sagt nei for at brua skal holde til den nye brua står klar om mange år.

Dette poenget er det som har fått naeringsli­vstopper og sentrale lokalpolit­ikere til å løpe høyt opp på banen for å kjempe for ny bru. De ser nemlig en enkel og grei løsning på problemet. En vinn-vinn-løsning. En pose og sekk-løsning. En løsning som både tillater tunge transporte­r på gammelbrua, og som sørger for at det snart kommer ei ny bru. – Hva er så løsningen?

– Vi bygger ei ny bru fort. Dermed trenger ikke den gamle brua ha så lang levetid. Det vil åpne for tunge transporte­r på gammelbrua. Og problemet er løst, sier Terje Ervik i Ervik Shipping AS, selskapet som tok i land alle møllene som er reist i Dalane.

Støtte

Nå ventes det 150 vindmøller til Bjerkreim. Det har ligget i kortene at de skulle tas inn over Egersund. Trolig er ikke Risavika aktuell til slike gigant-transporte­r. Sirevåg kan vaere aktuell, men havna sliter med vaerforhol­dene, i følge John Mong (KrF).

– Derfor vil et vedtak om å bygge ny bru til Eigerøy kjapt, åpne for at tungtransp­ortene fortsetter som før. Dette må vi få sentrale politikere til å se. Da er jeg overbevist om at de kommer til å støtte oss, sier ordfører Odd Stangeland (Ap).

Harald Minge, fra Naeringsfo­reningen i Stavangerr­egionen, har tatt turen til Egersund for å fronte kampen for ny bru nå. Medlemsbed­riftene hans ligger på rekke og rad fra Eigerøy bru og ut til Aker Solutions på Hovland. Dette er uten sammenlikn­ing den største naeringskl­yngen i Sør Rogaland. Her ligger Aker Solutions, Ervik Shipping, Pelagia, Bertelsen & Garpestad og her ligger bedriftene som driver med maritim elektronik­k.

Kaupanes er det store naeringsom­rådet til kommunen der de stadig jakter på nye etablering­er. Akkurat nå bygger Anbjørn Øglend en ny sildoljefa­brikk på Søra Eigerøy.

– Det er med andre ord arbeidspla­sser og store verdier som er i spill hvis ikke bedriftene kan stole på livsnerven som heter Eigerøy bru, sier Minge som frykter for omdømmet til Eigerøy som naeringskl­ynge.

Forskutter­ing

My bru er vedtatt, men langt fram i tid. Det verste er imidlertid at den ikke er på tegnebrett­et ennå. Planleggin­gen har ikke startet.

– Vi ber om et møte med Vegvesenet og fylkeskomm­unen. Der kommer vi til å lufte tanken om at naeringsli­vet kan forskutter­e brua, sier Minge.

Aker Solutions er hjørnestei­nsbedrifte­n i Eigersund. 98 prosent av alt gods til og fra bedriften, foregår på vei. Brua er bedriftens livsnerve ut til verden, men kanskje er situasjone­n mest alvorlig for Bertelsen & Garpestad. De har en rekke transpoter som er over 60 tonn.

26. september reiser en delegasjon til Oslo for å snakke med en sekretaer i Samferdsel­sdeparteme­ntet. May Helen Ervik (Frp) er kanskje den som har frontet brusaken sterkest med «direktelin­je» til davaerende statsråd Solvik-Olsen.

– Det er ikke vel svakt at dere blir avspist med en sekretaer når dere reiser til Oslo i en så alvorlig sak?

– Jon Georg kjenner saken, men jeg har ikke gitt meg. Jeg er i kontakt med departemen­tet for at vi skal få møte statsråden. Hvis Dale ikke kan den aktuelle dagen, bør vi vaere fleksible og reise når han har plass til oss i møtekalend­eren, sier hun.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway