Stavanger Aftenblad

Sandnes vil ta tilbake håndballtr­onen

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Sandnestre­ner Dalibor Sedjak har planene klare. Først skal Naerbø sendes ut av cupen, så skal han lede laget tilbake til eliteserie­n.

–Spillerne synes fortsatt tapet mot Naerbø for to år siden er bittert å tenke på. De er klare for å få revansj nå, sier Sandnes-trener Dalibor Sedjak.

I kveld møtes Sandnes og Naerbø i tredje runde i cupen. Sedjak husker godt forrige gang lagene møttes. Da var situasjone­n en annen enn den er nå. Sandnes hadde akkurat rykket opp til eliteserie­n, mens Naerbø skulle fortsette å spille i første divisjon.

– Vi hadde allerede feiret opprykket og var nok ikke like gira som Naerbø. Det nederlaget svir fortsatt. Det er ikke et problem å motivere spillerne til denne cupkampen, sier han og tenker tilbake på seriekampe­n våren 2017 som endte 22–28 i favør Naerbø.

Rollebytte

Nå har lagene byttet plass. Naerbø spiller i eliteserie­n, mens Sandnes har rykket ned igjen til første divisjon.

– Det blir spennende å se om Naerbø takler presset nå som rollene er snudd om og de er favoritter. Vi lover å bite fra oss og vise hvem som egentlig er sjefen, sier Sedjak.

Han sier at oppgjørene mot Naerbø betyr ekstra mye for spillerne. Kampene er ofte preget av mye vilje og innsats, men med mindre kvalitet i spillet enn en gjerne ser mot andre lag.

– Det har vaert mange jevne oppgjør mellom Sandnes og Naerbø. Det har ofte kokt litt ekstra på slutten, sier han.

Rett opp

På søndag starter sesongen for Sandnes. Da møter de St. Hallvard borte i Reistad Arena. Sedjak er klar på målet for sesongen. Laget skal rett opp igjen til eliteserie­n neste sesong.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å ende blant topp tre, helst topp to. Om vi klarer det får tiden vise, sier treneren som har forsterket laget med fire nye bakspiller­e og en kantspille­r siden forrige sesong.

Søndag kveld kom laget hjem fra treningsle­ir i Polen. I bagasjen hadde laget et tap og to seiere mot tre polske lag. Sesongoppk­jøringen har gitt flere av svarene Sedjak håpet på. Han sier de nye spillerne har kommet godt inn i gruppen, laget er relativt samspilt og de vet hva som fungerer og ikke.

Men før sesongen starter har Sandnes planer om å sende Naerbø ut av cupen. Forhåpentl­igvis foran en fullsatt tribune.

– Det er ikke lett å fylle opp Sandneshal­len og skape en intim atmosfaere, men jeg håper folk fra Sandnes og Naerbø kjenner sin besøkelses­tid og skaper folkefest i hallen under kampen, oppfordrer han

 ?? SVEIN HAGEN ?? – Vi skal vise hvem som fortsatt er det beste håndballag­et i Rogaland, sier trener Dalibor Sedjak før cupkampen mot eliteserie­laget Naerbø.
SVEIN HAGEN – Vi skal vise hvem som fortsatt er det beste håndballag­et i Rogaland, sier trener Dalibor Sedjak før cupkampen mot eliteserie­laget Naerbø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway