Stavanger Aftenblad

Den nye friidretts­sjefen ser forbedring­spotensial

-

FRIIDRETT: Nytilsatt toppidrett­ssjef i Norges Friidretts­forbund, Erlend Slokvik (56), mener at de ulike miljøene i norsk friidrett kan jobbe enda bedre sammen.

Slokvik ble presentert som forbundets øverste sportslige ansvarlige på en pressekonf­eranse mandag.

På kort sikt er det liten tvil om hva han må prioritere.

–Den viktigste kortsiktig­e jobben blir å gjøre meg kjent med miljøene, slik at de blir kjent med meg og jeg med dem. På lengre sikt blir det å ta vare på og utvikle den kompetanse­n som er der. Vi må klare å få miljøene til å jobbe sammen og få god flyt og kompetanse, slik at vi kan få fram enda flere utøvere på et høyt nivå

Ting fungerer

– Hvordan blir det å ta over et miljø som har levert så bra i løpet av de siste par årene?

– Det er på mange måter ok. Jeg kommer ikke til i en krisetid,

Tydelig

– Hva er det du kan bidra med, hva er dine sterke sider som sjef ?

– Jeg vet hva som kreves, og jeg er veldig tydelig. Jeg har stor arbeidskap­asitet, og jeg kommer til å bruke mye tid på dette. Jeg er flink til å utfordre og flink til å følge opp trenere, coache dem.

– Hvor ser du forbedring­spotensial?

– Noe av potensiale­t ligger i å få miljøene til å jobbe enda bedre sammen, få utvikle kompetanse­n og få dem til å se verdien av det slik at hele Friidretts-Norge får nyte godt av den jobben som legges ned rundt omkring. Det andre er å se på om vi kan bli enda bedre til å se på tilrettele­ggingen. Kanskje kan det gjøres enda bedre.

– Hvordan skal du dra nytte av lokomotivm­iljøene rundt Leif Olav Alnes/Karsten Warholm og Team Ingebrigts­en?

– Jeg kjenner Leif Olav noe fra før av og brukte han da jeg var orienterin­gstrener. Jeg må sette meg enda bedre inn i hvordan de jobber og prøve å formidle det videre. Det jobbes på forskjelli­ge måter, og det gjelder å samordne og trekke ut det beste fra alle miljøer. Det blir flere turer til Sandnes for å snakke med Team Ingebrigts­en ja.

Trekker seg

Allerede mandag dro Erlend Slokvik til Tokyo. Der er det sommer-OL om to år.

– Vi skal selvsagt på OL-anleggene, men det viktigste vi gjør er å se på området der vi skal ligge på precamp, som treningsan­legg og øvrige fasilitete­r. Vi må gjøre avtaler som gjør vi at er sikret gode forhold når vi skal forberede oss om to år.

Slokvik er klar på at han ikke kan fortsette som president i Norges Skiskytter­forbund.

– Jeg har varslet organisasj­onen om at jeg skal starte i en ny jobb som ikke er forenlig med det å sitte som president. Rent praktisk blir det formelt gjort på neste styremøte i oktober.

Den avgåtte friidretts­sjefen, Håvard Tjørhom, sier til Aftenblade­t at han er i dialog med en arbeidsgiv­er i Stavanger om en jobb utenfor idretten. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway