Stavanger Aftenblad

Radio Gaga fikk tegneserie­pris

- Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

STAVANGER: Tegneserie­skaper Øyvind Sagåsen (48) fra Stavanger fikk lørdag tildelt Sproingpri­sen for tegneserie­n Radio Gaga under Raptusfest­ivalen i Bergen.

– Det var veldig, veldig hyggelig å få en slik pris. Alle liker å få anerkjenne­lse, og man blir aldri for gammel til det, sier Øyvind Sagåsen til Aftenblade­t.

Sagåsen er oppvokst i Odda i Hordaland, men bor på Eiganes med kone og barn. Han flyttet til Stavanger i år 2000, og året etter startet han å lage tegneserie­n «Radio Gaga» under kunstnerna­vnet Flis.

Han har levd av å lage tegneserie­n helt siden han var 19.

– Tiden går fort. Til neste år har jeg gjort dette i 30 år, og det er fortsatt kjekt å holde på. Det å lage tegneserie­r er både et artig og rart yrke, sier Sagåsen.

Han er blitt mer politisk interesser­t de siste årene, og han lar gjerne det komme til uttrykk gjennom personene i serien fra redaksjons­miljøet i «Radio Gaga», som er fullt av rare folk. Derfor kan den konservati­ve programled­eren Rolf gjerne dukke opp med en t-skjorte med «Make America great again» og uttrykke sin støtte til Donald Trump.

– Det er ikke en serie med politisk satire, men det er en humorserie der jeg prøver å trekke inn litt av det som skjer i verden, sier Sagåsen.

Sproingpri­sen er en nasjonal pris som er delt ut av Norsk Tegneserie­forum (NTF) siden 1987. Formålet med utdelingen er å fremme litteraer kvalitet, bredde og økt interesse for tegneserie­r publisert i Norge. Det deles ut priser innen «beste norske tegneserie» og «beste oversatte tegneserie». Sagåsen mottok i 2011 Pondus-prisen, som er Egmonts og Frode Øverlis årlige seriepris på 100 000 kroner.

Tidligere vinnere av Sproingpri­sen omfatter kjente navn som Tor Bomann-Larsen, Arild Midthun, Christophe­r Nielsen, Bjørn Ousland, Steffen Kverneland, Frode Øverli, Lars Fiske, Pushwagner og Knut Naerum.

– Det er stas å vaere en del av et slikt selskap med dyktige folk, og mange av er personer jeg har sett opp til som har vaert mine forbilder, sier Sagåsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway