Stavanger Aftenblad

Signe Lise Larsson 70 år

-

Danser og pedagog Signe Lise Larsson, Oslo, er 70 år 18. september.

Larsson ble utdannet ved Den Norske Balletthøy­skolen i 1973, og deretter danset hun på ABC-teatret, Nasjonalte­atret, Det Norske Teatret og i div. fjernsynsp­roduksjone­r. Som ung bodde hun i Rawalpindi i Pakistan. Her oppsto hennes store interesse for indisk dans, en bevegelses­form hun senere fant i den beslektede spanske flamencoen, og hun mottok statlige stipend for å studere denne danseforme­n i Sevilla. Deretter fulgte flamencoop­ptredener på blant annet Høvikodden, Munchmusee­t og Colosseum.

Midt i livet begynte hun på Norges kommunal- og sosialhøys­kole. Som sosionom med dansebakgr­unn fikk hun i 1994 stilling som kulturkons­ulent på Svalbard, der dans var etterlengt­et, spesielt av den kvinnelige delen av befolkning­en. Hun opprettet og drev Svalbard Ballettsko­le, «verdens nordligste», til hun forlot øygruppen.

I 1997 flyttet hun til Nordfjord og grunnla Gloppen Dans- og Ballettsku­le. Samtidig var hun med i opprettels­en av danselinje­n ved Firda vgs. I 2002 mottok hun Sparebanke­n Sogn og Fjordanes kulturpris. I 2004 mottok hun Sogn og Fjordanes fylkeskult­urpris for sitt nybrottsar­beidet innen dans og ballett i fylket. I 2008 ble Gloppen Dans- og Ballettsku­le kjøpt opp av Gloppen kommune. Jubilanten er født i Oslo og oppvokst på Saetre i Hurum. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway