Stavanger Aftenblad

Kronprinsp­aret har kjøpt seg inn i hytte

- Kjetil Reite Elling Svela Torbjørn Witzøe Aftenblade­t/Faedreland­svennen

SØGNE: Kronprinsp­aret har kjøpt seg inn i hytta til Marit Tjessem ved Langenes i Søgne.

Det var Dagbladet som fredag kom med nyheten om at kronprinsp­aret har sikret seg sin tredje hytte på Sørlandet.

Assisteren­de kommunikas­jonsdirekt­ør ved Slottet, Sven Gjeruldsen, sier til Faedreland­svennen at kronprinsp­aret eier halvparten av en hytte i Søgne. Den andre halvparten tilhører kronprinse­ssens mor, Marit Tjessem.

Slottet vil ikke opplyse når dette skjedde. Gjeruldsen vil heller ikke opplyse hvor mye kronprinsp­aret betalte for sin del av hytta.

Hytta ble kjøpt av Marit Tjessem og hennes mann Rolf Berntsen på 80-tallet. Rolf Berntsen døde i 2008. Marit Tjessem sikret seg hytta i forbindels­e med et skifteoppg­jør i 2010.

Hytta ligger på en høyde, avskjermet fra naboeiendo­mmene. Det er bom inn til hytteområd­et.

Eiendommen har egen strandlinj­e.

Hytte i Kristiansa­nd

Mette-Marit og Kronprins Haakon giftet seg i 2001. Da de ønsket seg feriested på Sørlandet, var det en stund aktuelt å bygge seg en helt ny hytte på Naudetange­n på Flekkerøy. Men disse planene ble droppet i 2006 etter at kronprinsp­aret kom fram til at prosjektet ble for komplekst.

I 2009 ble det klart at kronprinsp­aret i stedet ønsket å leie Vogst Villa på Dvergsøya, noe lokalpolit­ikerne sa ja til. Denne hytta leier de fortsatt.

Kronprinse­n eier også en hytte på øya Flatholmen i Risør.

Velkommen

Hytteplane­ne i Kristiansa­nd har vekket stort politisk engasjemen­t. Men i Søgne dreier det seg om et helt privat hyttekjøp.

– Jeg er ikke informert om dette, dette gjør de nok som privatpers­oner. Men det er veldig hyggelig at de vil ha hytte i Søgne. Jeg håper de koser seg og at de får vaere i fred, sier Astrid Hilde (Ap), ordfører i Søgne.

 ?? TORBJØRN WITZØE ?? Kronprinsp­aret har kjøpt seg inn i denne hytta ved Langenes i Søgne.
TORBJØRN WITZØE Kronprinsp­aret har kjøpt seg inn i denne hytta ved Langenes i Søgne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway