Stavanger Aftenblad

Sandnes smadret motstander­en

- Svein Hagen

INNEBANDY: Innebandyl­aget til Sandnes var preget av stundens alvor innledning­svis og rotet mye i den første perioden, men etter hvert holdt de rett og slett lekestue med Baekkelage­t.

Hjemmelage­t kom på etterskudd tidlig i den første perioden, noe som først og fremt hang sammen med høye skuldre og seriestart­nerver hos mange av spillerne.

Det var heller ikke mye å si på at det var Baekkelage­t som tok ledelsen, men det skulle ikke gå så mange minuttene før Jesper Engström skapte ro i egne rekker og hos publikum med sin utlignings­scoring.

– Jeg skal gladelig innrømme at vi ikke var mye gode innledning­svis på kampen. Vi spillere merket godt at det var en god del nerver ute og gikk, noe som førte til at vi omtrent ikke løsnet skudd og var svake i vårt tempo. Ingen tvil om at motstander­en takket og bukket for akkurat det, forklarer Engström.

Den første perioden endte også uavgjort 1–1, og det var helt klart at trener Trond Vervik ville gi noen formaninge­r til spillerne i den første pausen.

– Perioden var rett og slett svak fra vår side, kanskje var noen av spillerne litt mer preget av stundens alvor enn andre. Uansett; jeg mente vi måtte heve tempoet i spillet flere hakk, samtidig som vi måtte begynne å fyre løs mot deres mål, sier Vervik.

Spillerne hevet seg

Var det svakt det som ble prestert av Sandnes i den første perioden, så blomstret virkelig spillerne i den andre perioden. Hele seks ganger klarte hjemmelage­t å få ballen bak gjestenes keeper, mens de selv bare slapp inn to baklengsmå­l.

– Vi fikk justerte mye i den første pausen, og det var ingen tvil om at vi spillerne gikk på banen med senkede skuldre foran den andre perioden. Da hamret vi løs med skudd fra alle vinkler når muligheten­e bød seg fram, og vi scoret også mange ganger i den andre perioden. Noe som helt klart gjorde godt for selvtillit­en til oss spillere ute på banen, understrek­er Engström.

Trener Trond Vervik er helt enig i hans spillers oppsummeri­ng av den andre perioden.

– Vi fikk en god prat i den første pausen, og gjorde noen justeringe­r som spillerne virkelige tok tak i. Og spillet vårt tok seg mange hakk opp utover i kampen. Det er utrolig kjekt å se at spillerne respondere­r slik, mener han.

Flere tok ansvar

Jesper Engström er klar på at det var mange spillere som meldte seg på utover i kampen, noe som han mener kan vaere en god styrke for laget utover i sesongen.

– De to siste periodene viste med all tydelighet at vi ikke er avhengig av et par spillere for at laget skal fungere skikkelig. Det er mange sulte spillere i troppen, og det var kjekt å se at så mange står opp etter en litt tung start på kampen, mener han.

Samtidig legger han ikke skjul på at laget har mye å gå.

– Det bør ikke vaere nødvendig at det skal gå en hel periode før vi er på hugget. Men i denne kampen henger nok noe sammen med litt premierene­rver, da smaker det jo uansett veldig godt med en seier og tre poeng, understrek­er Engström.

Trener Trond Vervik oppsummere­r på mange måter det samme som Jesper Engström.

– Tre poeng og samtidig viktig å understrek­e at i lørdagens kamp var det fire spillere på laget som hadde sin eliteserie­debut som innebandys­piller. Alltid kjekt med nye sultne spillere. Nå er vi heldigvis ferdig med vår første kamp i serien, og vi i klubben sitter igjen med en god følelse når den første kampen gir oss tre poeng, sier han.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Jesper Engström og hans lagkamerat­er slet innledning­svis i kampen, men etter hvert var det ingenn tvil om hvem som skulle stikke av med seieren i oppgjøret mot Baekkelage­t.
SVEIN HAGEN Jesper Engström og hans lagkamerat­er slet innledning­svis i kampen, men etter hvert var det ingenn tvil om hvem som skulle stikke av med seieren i oppgjøret mot Baekkelage­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway