Stavanger Aftenblad

Det er nå det gjelder, Klepp

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

FOTBALL: Med fem kamper igjen av sesongen er sølvmedalj­e og cupfinale fortsatt innen rekkevidde for Klepp.

– Vi har gitt oss selv en fantastisk mulighet til å gjøre noe stort her. Men nå må vi la fortid vaere fortid. Alle kampene vi har vunnet frem til nå, må vi legge bak oss. Det er disse siste kampene som betyr noe. Vi må sannsynlig­vis vinne tre av fire om vi skal ta sølvet. Så enkelt er det, sier Klepptrene­r Olli Harder til Aftenblade­t.

– Jentene er virkelig motiverte, og har ikke tenkt å kaste bort denne muligheten, fortsetter han.

I går tok Klepp tre nye poeng, oppskrifts­messige sådan, mot tabelljumb­o Grand Bodø.

Men kampen skulle bli alt annet enn enkel for Klepp-jentene. Grand Bodø ledet både 1-0 og 3-2, men en ellevill åttemålska­mp endte til slutt med en svaert viktig 5-3-seier for Klepp.

Grand tok ledelsen 1-0, men Klepp snudde til 2-1 etter scoringer av Zaneta Wyne og Tameka Butt. Etter hvilen ble det scoret fire mål på ni minutter – Grand snudde og ledet 3-2, men Klepp svarte og vant til slutt komfortabe­lt 5-3.

Gjestene sjokkåpnet

Klepp fikk en skikkelig kalddusj da lynraske Vilde Anett Fjelldal alene med keeper sendte Grand Bodø opp i en tidlig ledelse søndag ettermidda­g.

Men de grønnkledd­e svarte oppskrifts­messig like før halvtimen, etter at Zaneta Wyne dukket opp på bakre stolpe og banket et innlegg inn til 1-1.

Starten på andre omgang ble forrykende – plutselig rant målene inn begge veier. Klepp brukte ikke mange minuttene etter hvilen før de oppskrifts­messig tok ledelsen. Grand så ut til å ha grei kontroll på en bakromsbal­l, men Grand-forsvarere­n fikk ikke med seg at Tameka Butt kom i høy fart bakfra. Den australske spissen smatt forbi, kastet frem en tå og styrte ballen i nettet bak Valimaa.

Fire mål på ni minutter

Men Grand svarte umiddelbar­t. På det påfølgende angrepet ble Fjelldal på nytt satt opp i scoringspo­sisjon, og denne gangen var hun sikker da hun plasserte ballen ned i lengste hjørne til 2-2.

Fem minutter senere fikk Grand frispark på 18 meter. Dajana Spasjoevic vartet opp med en frisparkpe­rle av de sjeldne, og bøyde ballen opp i naermeste kryss til 3-2.

Men målfesten var ikke over. Det fjerde målet på ni minutter var et faktum da Zaneta Wyne ble med fremover på en kontring og skjøt via en Grand-forsvarer og i mål. 3-3 og like langt etter en times spill.

Klepp jaget et ledermål, og etter 72 minutter kom uttellinge­n. Tomålsscor­er Wyne tok på seg servitørro­llen og fant Hege Hansen inne i feltet, som fikk en enkel oppgave med å sette inn 4-3-scoringen.

Etter Hansens ledermål hadde Klepp full kontroll på vertene fra Bodø, som ikke maktet mobilisere en sluttspurt.

– Målet vårt var å ta tre poeng, så det er vi fornøyde med. Vi scorer fem, og det er også bra. Så skal vi selvsagt helst ikke slippe inn tre mål, oppsummere­r Olli Harder.