Stavanger Aftenblad

Alle mann til putene

-

DRØSET: Endelig skulle alle se film sammen. Og siden alle skulle se film sammen, så måtte filmen vaere en film som alle kunne se.

Derfor var an far på jakt etter en film som hadde maks aldersgren­se på 12 år, selv om også det var et par år over kanten. Det beste var derfor om han fant en film som var godt innenfor, sånn at de slapp å få noen ubehagelig­e overraskel­ser.

Overrasken­de nok fant an far ganske fort en perfekt film. Filmen var merket med A, altså uten aldersgren­se, var komedie med ekte folk i, og attpåtil britisk, som an far syntes var et stort pluss. I tillegg hadde den fått terningkas­t fem hos en passe seriøs filmanmeld­er.

Da var det ikke mer å lure på.

Morå i huset var nervøs, selvsagt. An far ba henne slappe helt av for en gangs skyld. Denne passet fra 0 år og oppover. 0 år!

An far var enig i at temaet for filmen kunne oppfattes som noe begrensend­e, i og med at den skulle handle om en ung mann som døde av kreft og vennene måtte reise rundt og spre asken på forskjelli­ge steder. Men sikkert løye for hele familien. Og så kunne ungene få noe mer å tygge på enn det siste innen Fortnite og Snapchat.

De første sekundene av filmen gikk greit. An far var fortsatt optimist. Også da de minste i familien trodde den halvfulle mannen var hjerneskad­et.

Filmen fikk en brå slutt ganske tidlig. Helt ut av ingenting ble både store og små vitne til at to damer drev med det de på latinsk kaller cunnilingu­s. Et blodig drap ville vaert bedre enn dette.

An far hadde to xl-ostepop halvveis inni munnen og fikk ikke sagt noe med en gang. Han hadde ikke engang begynt å vurdere hva som burde gjøres. Sannsynlig­vis ville han bare ha satset på at ingen fikk det med seg, og så kunne både filmen og livet gå videre. Men nei.

– Jeg tror ikke denne filmen er noe for oss, pappa.

– Ok (kreeemt!). Vi kan se en tegnefilm.

De første sekundene av filmen gikk greit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway