Stavanger Aftenblad

Første «finale» for Viking og Bjarne Berntsen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Aalesund og Mjøndalen la i helgen press på Viking. Skal Bjarne Berntsens gutter henge med de to andre topplagene, er det bare én ting som gjelder mot Notodden.

– Ja, vi bør vinne. Hvis ikke havner vi lenger bak. Vi ligger seks poeng bak Aalesund og tre poeng bak Mjøndalen før kampen, og det hadde vaert greit å komme likt med Mjøndalen og vaere på skuddhold av Aalesund. Det krever seier. Men det er åtte kamper igjen. Vi må ingenting ennå. Men vi vil gjerne ha tre poeng, sier Viking-trener Bjarne Berntsen som i kveld leder laget sitt i kamp igjen for første gang på 16 dager.

Den lange kamppausen grunnet landskampe­ne har gjort at Viking har trent og terpet. I perioder har Berntsen kjørt guttene hardt, i perioder sluppet opp. Han mener laget skal vaere godt rustet til å hamle opp med laget som ligger på 13. plass på tabellen og som så smått kjenner lukten av nedrykksst­rid.

Kampen mot Notodden bør vinnes for å utligne Mjøndalens forsprang. Til helgen kan Sogndal langt på vei parkeres. Så venter Florø og Tromsdalen, før Aalesund borte. Så venter i tur og orden Ull/Kisa, Mjøndalen og Kongsvinge­r.

Sesonginns­purten er full av små «cupfinaler» for de mørkeblå.

Kun Iven Austbø er skadet. Keeperen sliter med en trøblete lyske og må belage seg på en stund på sidelinjen. Ellers er troppen fit for fight, som det heter.

Tar ikke lett på oppgaven

– Ser du på tabellen så bør dette vaere en lett seier, Berntsen?

– Hvis vi bare skulle sett på tabellen og trodd det skulle bli like lett som den tilsier ..., sier Berntsen uten å fullføre setningen.

–Notodden har hatt en god periode. De tok poeng mot Mjøndalen borte. Laget har også forsterket seg i sommer. De er med i kampen for å unngå plassen som gir nedrykkskv­alik, og dette er en såkalt folkets kamp. Det kommer nok en del folk. Vi går til kampen med respekt, det må vi gjøre til alle kamper. Hvis ikke sliter vi. Det er viktig for oss å vaere ydmyke og ta hver kamp like alvorlig uavhengig av tabellplas­sering, sier Viking-treneren, som virket svaert opplagt under gårsdagens korte ettermidda­gsøkt før han og laget satte seg på flyet.

På Gardermoen ventet bussen som fraktet laget til Notodden. Oppladning­en til kamp skal det ikke vaere noe å si på.

Søndag snudde Aalesund sin hjemmekamp mot Kongsvinge­r fra 0-1 til 2-1-seier like før slutt. Mjøndalen på sin side slo Tromsdalen på bortebane. Begge lagene la med det press på Viking.

– Og de fire lagene møtes innbyrdes i neste runde (Viking får besøk av Sogndal på 4. plass søndag). Det er noen spennende dager, sier Berntsen, som fulgte spent med på kampene søndag.

Høiland tilbake

– Er det utfordrend­e å gå 16 dager uten kamp?

– Nei, det må vi takle. Jeg tror vi har hatt en god plan. På trening har det sett ut som folk er i veldig godt slag. Jeg tror ikke i løpet av min tid i Viking at vi har hatt en så sterk benk med så mange spillere i form som nå.

Det ser ut til at Berntsen gjør én endring på laget sammenlign­et med hjemmekamp­en mot Levanger 2. september: Tommy Høiland er tilbake på topp og Even Østensen går ut.

Ellers er laget identisk.

–Jeg er fornøyd med laget. Det er tøff konkurrans­e i alle ledd, heldigvis, sier Berntsen.

Sannsynlig Viking-lag (4-3-3): Amund Wichne – Sondre Bjørshol, Markus Nakkim, Axel Óskar Andrésson, Rolf Daniel Vikstøl – Fredrik Torsteinbø, André Danielsen, Johnny Furdal – Ylldren Ibrahimaj, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

PS! I vårens oppgjør på SRBank Arena vant Viking 3-1.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Viking-trener Bjarne Berntsen tok med seg laget til Notodden allerede mandag kveld. Det for å vaere best mulig rustet til bortekampe­n som Viking bør vinne for å holde følge med Mjøndalen og Aalesund på plassene foran på tabellen.
KJETIL FLYGIND Viking-trener Bjarne Berntsen tok med seg laget til Notodden allerede mandag kveld. Det for å vaere best mulig rustet til bortekampe­n som Viking bør vinne for å holde følge med Mjøndalen og Aalesund på plassene foran på tabellen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway