Stavanger Aftenblad

Nå har Sandnes Ulf los på kvaliken

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sju poeng på de tre siste kampene har sendt Sandnes Ulf tilbake i kampen om en kvalifiser­ingsplass til eliteserie­n.

– Vi har ligget med brukket rygg en lang periode. Skulle vi klare kvalifiser­ingsplasse­n, vil det vaere en stor opptur og bonus for oss, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Saeternes dagen etter at tre nye poeng ble bokført.

Sandnes Ulf var meget effektive og fikk god hjelp av et gavmildt hjemmelag da de slo Florø 3-1 søndag kveld. Det gikk ikke mer enn sju minutter før Sandnes Ulf tok ledelsen. Et hjørnespar­k fra Vegard Erlien endte med at Florøs Luc Jeggo stusset ballen i eget mål. Kvarteret senere doblet de lyseblå.

Tre tabber av Florø

Nok en gang var det et hjørnespar­k som var foranledni­ngen til scoringen. Bjørnar Holmvik slo en perfekt corner med skru som Florøs keeper fomlet i eget mål. Dermed hadde Sandnes Ulf straffet hjemmelage­t på det som normalt er deres store styrke dødballer.

Bunnlaget Florø reduserte drøyt halvveis i omgangen etter at Jasmin Bogdanovic forårsaket straffespa­rk. Det var helt tydelig at hjemmelage­t ville stå høyt og utnytte den kraftige medvinden etter pause. Sandnes Ulf slet med å få etablert noe spill innledning­svis i den andre omgangen, de kom stort sett ikke over midtbanen.

Fem minutter før full tid, mot spillets gang etter at Florø hadde misbrukt en rekke sjanser, fikk Erixon Danso servert ballen av en Florø-forsvarer. Alene med keeper gjorde han heller ingen feil og kippet ballen elegant i mål til 3-1-seier.

Blir ikke klok på ligaen

Tre tabber av hjemmelage­t ga like fullt tre poeng til Sandnes Ulf. Dermed krøp de opp i ryggen og har to poeng fram til Kongsvinge­r som har den viktige sjetteplas­sen, den siste tabellplas­seringen som gir kvalifiser­ingsspill til eliteserie­n.

– Det gjør ikke noe at vi endelig har litt marginer med oss. Så kan du også si at Florø var heldige som fikk straffespa­rk. Dommeren dømte først frispark utenfor 16-meteren, men trakk det inn etter protester fra hjemmelage­t, forklarer Saeternes og understrek­er at den kraftige vinden gjorde forholdene veldig vanskelige.

Det gjenstår sju kamper av sesongen. I neste serierunde skal Sandnes Ulf i aksjon mot Notodden på hjemmebane. Saeternes er tydelig på at Obos-ligaen er en divisjon hvor alt kan skje. Han mener også at det bare er Aalesund, Mjøndalen og Viking som er bedre enn de andre lagene.

–Det er ikke en liga du kan bli klok på, det er litt sjarmerend­e også. Samtidig kan det vaere frustreren­de, du kan aldri sette deg rolig ned på benken og tro at noe er i orden, påpeker Saeternes som må klare seg uten suspendert­e Niels Vorthoren i neste kamp.