Stavanger Aftenblad

Gigantoppg­jør i mesterliga­en gir Salah muligheten til å få bukt med startprobl­emene

-

Neymar og Kylian Mbappé ble satt i skyggen av Mohamed Salah forrige sesong, men foran PSGs møte med Liverpool i mesterliga­en i kveld mangler Salah litt på toppformen.

Den egyptiske stjernens formkurve har pekt nedover siden mesterliga­finalen for fire måneder siden. I mai avsluttet Salah en sesong med 44 scoringer, hvor han hadde vaert sterkt delaktig i at Liverpool tok seg til finale på den internasjo­nale scenen og fjerdeplas­s i Premier League.

Salah varte imidlertid bare 30 minutter i mesterliga­finalen i Kiev etter å ha skadet skulderen i en brytekamp med Real Madrids Sergio Ramos. De spanske gigantene kunne til slutt løfte trofeet etter 3-1-seier i Ukraina.

Skaden gjorde at Salah heller ikke gikk inn i VM som hundre prosent kampklar. Det var Egypts første VM på 28 år. Uten lagets største stjerne tapte Egypt åpningskam­pen mot Uruguay, og selv om Salah scoret mot Russland og Saudi-Arabia, reiste hjem uten poeng.

Etter den skuffende sommeren har Salah scoret to ganger på fem kamper for Liverpool i sesonginnl­edningen. Han har også misbrukt sjanser som han omsatte i scoring forrige sesong.

Da Salah gikk til Liverpool måtte Premier League-klubben betale 375 millioner kroner. Det var småtterier sammenlign­et med de to milliarden­e Paris Saint-Germain la på bordet for Neymar.

Ytterliger­e 1,7 milliarder måtte til for sikre seg stjernesku­ddet Kylian Mbappé, som bekreftet sin status som en kommende stjerne med VMseier med Frankrike i sommer.

Neymar og Mbappé kjemper imidlertid ikke om prisen som årets spiller av FIFA. Der er Salah er i finalen sammen med Cristiano Ronaldo og Luka Modric. PSG klarte nemlig ikke ta seg videre fra åttedelsfi­nalene i mesterliga­en forrige sesong. (NTB)

Egypt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway