Stavanger Aftenblad

Henrik ville sette rekord – Gjert satte foten ned

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FRIIDRETT: I fjor stormet Jakob Ingebrigts­en rundt Mosvatnet på åtte minutter. I morgen ville Henrik slå rekorden, men pappa Gjert satte en stopper.

– Jeg har fått lov av Gjert å stille til start, men bare dersom jeg ikke løper i rekordfart. Det er for stor risiko å kjøre på så hardt i det som skal vaere en rolig periode etter en lang sesong, forklarer Henrik Ingebrigts­en overfor Aftenblade­t.

Henrik Ingebrigts­en har hatt to trøblete år siden OL i Rio 2016. Nå er han imidlertid kraftig på gang etter skadene og operasjone­ne, noe han beviste da han tok sølv på 5000 meter bak lillebror Jakob under EM i Berlin i sommer.

I morgen er det klart for det tradisjons­rike løpet rundt Mosvatnet. Det er 58. gang løpet over 3050 meter arrangeres. Fram til i fjor var det Karl Johan Rasmussen som hadde løyperekor­den med 8 minutter og 20 sekunder.

Den hadde han hatt i 17 år, men tiden ble ettertrykk­elig smadret av Jakob Ingebrigts­en som nylig hadde fylt 17 år. Han sprintet rundt vannet og landet på nøyaktig åtte minutter. I det løpet syklet Aftenblade­t foran Jakob Ingebrigts­en og filmet hele rekordløpe­t.

Tror han ville tatt rekorden Henrik Ingebrigts­en erkjenner at det er kjipt å se at brødrene sletter rekordene hans, men mest fordi han ikke har vaert i stand til å forsvare dem. Dersom han hadde fått frie tøyler onsdag, tror han lillebrore­ns rekord ville vaert i fare. 3050 meter er en distanse som passer storebror perfekt.

Start og målgang er ved nye Gamlingen. Mandag ettermidda­g var det påmeldt 330 løpere.

Vil adlyde Gjert

– Jeg er giret på å løpe under åtte minutter, men har forståelse for det Gjert sier. For å slå Jakobs rekord, må det vaere bånn fyring den første kilometere­n, selv da er det ikke mye rom for slingring resten av løpet. Kommer det motvind langs Madlaveien, er løpet kjørt, påpeker 27-åringen.

– Vil du lyde Gjert eller kommer du til å trykke gassen i bånn?

– Jeg ser poenget til Gjert, han sier ikke dette for å vaere kjip. Det er også han som bestemmer. Hvis forutsetni­ngen for å stille til start er at jeg ikke forsøker meg på rekorden, da lyder jeg. Jeg kommer til å løpe fort, men anslår at tiden blir rundt åtte og et halvt minutt, svarer Henrik Ingebrigts­en.

1. oktober starter han og brødrene oppkjøring­en til neste sesong.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Henrik Ingebrigts­en, til venstre, hadde planer om å slå lillebror Jakobs rekord på åtte minutter rundt Mosvatnet, men det ville vaert for stor risiko i denne perioden av sesongen.
EGIL Ø. NAERLAND Henrik Ingebrigts­en, til venstre, hadde planer om å slå lillebror Jakobs rekord på åtte minutter rundt Mosvatnet, men det ville vaert for stor risiko i denne perioden av sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway